Tipy a rady

Vyberte si z 1192 článků

Pálení čarodějnic

Mnoho lidí se těší na poslední dubnový večer, kdy se sejdou u ohně, opečou buřty, něčím dobrým je zapijí a poté upálí látkovou postavu čarodějnic. Málokdo ale ví, jaké mají oslavy čarodějnic vlastně historické kořeny a jaké pověry a tradice se k tomuto datu původně vztahovaly.
Číst dále »

Umělá inteligence v naší kuchyni

Umělá inteligence (AI) se v posledních letech stává nedílnou součástí našeho každodenního života, a to dokonce i v kuchyni. Nenechte se mýlit – rozhodně se nejedná módní výstřelek. Chytré technologie nám pomohou lépe spravovat finance, eliminovat plýtvání jídlem a v neposlední řadě také ušetřit čas.
Číst dále »

Svačinky chystané (s) dětmi

To, že děti v kuchyni velice rády pomáhají, je známá věc. Ne vždy to ale je především pro rodiče velké potěšení, zvláště když po takových dětských kuchyňských hrátkách následuje většinou jen pořádný úklid.
Číst dále »

Kančí maso chutná po celý rok

Kančí maso je stále populárnější součástí jídelníčků nejen v Česku, ale i v dalších zemích. Jeho kulinářské vyžití je široké a nabízí spoustu receptů od tradičních pokrmů až po moderní gastronomické experimenty.
Číst dále »

Umělá inteligence pomáhá, ale může škodit

Umělá inteligence (Artificiall intelligence – AI) v posledních letech velkou silou vtrhla do všech oborů lidské činnosti. Uniknout před ní by mohl snad jen ten, kdo uvízne na opuštěném ostrově a nevratně se mu vybije mobil.
Číst dále »

Domácí pampelišková mast

Právě nyní nastává ideální čas využít sílu pampelišek a připravit si domácí mast, která je nejen voňavá, ale především léčivá. Kdykoliv pak budeme potřebovat přírodní pomoc na suchou pokožku, pohmožděniny nebo namožené svaly, budeme vědět, kam sáhnout.
Číst dále »

Vaječné hody aneb Co s vejci po Velikonocích?

Také si marně lámete hlavu s tím, jak naložit po velikonoční koledě se záplavou vajíček? Nabízíme spoustu tipů, jak si pochutnat. A nezůstane pouze u klasické české chuti.
Číst dále »

Pampeliška je výborná pro tělo, pleť i zahradu

Pampeliška je známá a uznávaná léčivka, což napovídá i její botanický název – smetánka lékařská. Pampeliška je úžasná nejen při použití do salátu, do medu, čaje či pampeliškového vína, ale své uplatnění najde i v péči o naši pleť nebo jako přírodní zahradní hnojivo.
Číst dále »

Dodržujme velikonoční svátky a zvyky!

Velikonoční svátky slavíme vždy první neděli a pondělí po prvním jarním úplňku, takže nás čekají právě nadcházející víkend. Vychutnejme si po vzoru našich předků také všechny zvyky, které je doprovázejí!
Číst dále »

Vyhledávání článků

Rubriky