Tipy a rady

Vyberte si z 891 článků

Neziderské jezero

Neziderské jezero patří k nejzajímavějším vodním plochám nejen v Rakousku, ale i na starém kontinentě. Proto není divu, že se v roce 2001 dostalo na Seznam světového dědictví UNESCO. A protože je vlastně nedaleko, tak si k němu můžete udělat třeba o víkendu výlet, určitě nebudete litovat.
Číst dále »
0 komentářů

Americká kuchyně z pohledu českého studenta

Asi žádná jiná kuchyně na světě není tak rozmanitá jako kuchyně americká. Tato rozmanitost je dána především tím, že Spojené státy jsou zemí přistěhovalců a každý národ, který se v Americe usadil, si alespoň částečně zachoval svoji kulturu a své pokrmy.
Číst dále »
1 komentář

Proč se tak jmenují? 1. díl: Krchleby

Každý z nás žije v nějakém městě nebo obci a ta má také svůj název. Jenže víme, jak a proč takový název vznikl, jaká je jeho historie? Mnohdy se může jednat jen o pověsti nebo příběhy, které si lidé v dané obci sami vytvořili, jinde může mít název obce svoje hlubší, řekněme vědecké kořeny.
Číst dále »
1 komentář

Příběh dcery pěstitele kakaa Fair Trade

Napadlo vás někdy nad hrnkem kakaa nebo tabulkou čokolády, odkud vaše sladké povzbuzení pochází? Nebo kdo ho vypěstoval? A slyšeli jste již někdy o Fair Trade? Přečtěte si, jak vypadá takový běžný den dvanáctileté dcery pěstitele kakaa v Bolívii, který se zapojil do hnutí Fair Trade.
Číst dále »
0 komentářů

Ryby z jihočeských rybníků

Za rybími specialitami není třeba vážit tisíce kilometrů, stačí se vypravit na jih naší krásné země a objevit kouzlo rybaření u jednoho z jihočeských rybníků…
Číst dále »
0 komentářů

Houbařská soutěž I.

Dalo by se říct, že “Co Čech, to houbař”, ale jen málokterý z nás zná houby opravdu dokonale. Jedním z nich je pan Jiří Mika ze Staré Role u Karlových Varů, který pro nás (mimo jiné) připravuje houbařské soutěže. Pojďme se podívat na její první díl.
Číst dále »
0 komentářů

Slezská kuchyně

Svým způsobem je slezská kuchyně dost zajímavá směs moravské, polské, ale i německé kuchyně. Běžně známá je z řeznických pultů masen, a to hlavně slezská tlačenka, kterou si s oblibou dáváme s cibulí a octem, pořádně opepřenou a k čerstvému chlebu. Tato představa však není zdaleka tak rozmanitá jako samotná slezská kuchyně.
Číst dále »
0 komentářů

Rizika kontaminace potravin

Potraviny mohou být kontaminovány skrze materiál, do kterého jsou zabaleny nebo pak i prostřednictvím nádobí a náčiní, které se při jeho výrobě či vaření v domácnosti používá. Na co bychom si tedy měli dávat pozor?
Číst dále »
0 komentářů

Krátké příběhy z Ameriky

Amerika je všechno to, co se o ní povídá – v tom dobrém, co můžeme obdivovat, i v tom špatném, co nás děsí. Už jsem tam byla třikrát a pobývala v pěti státech. Dotkla jsem se Chicaga, New Yorku i Dallasu, viděla sochu Svobody, přejela Červenou řeku i bájnou Mississippi, toulala se po březích Missouri, čichla si k Nashvillu, navštívila Disneyland na Floridě a koupala se v Mexickém zálivu. Ráda bych se s vámi proto nyní podělila o dva své zážitky a postřehy z každodenního obyčejného života obyčejných Američanů.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky