Tipy a rady

Vyberte si z 1115 článků

Hit jménem pomalý hrnec

Nenechte se zmást názvem. Ačkoliv je doba uspěchaná a cokoliv pomalého nám tak úplně nezapadá do představ o přípravě chutných rodinných pokrmů, pomalý hrnec naopak šetří spoustu času. Navíc jídlo v něm vzniklé je kvalitní a poctivé, takže potěší i každou tradiční hospodyňku, která své nejbližší rozhodně nehodlá v ničem ošidit a chce servírovat vždy jen to nejlepší.

Číst dále »

Po lockdownu zpátky do formy!

Po letošní tuhé zimě, kdy i v nížinách ještě v dubnu sněžilo, tu máme konečně teplo a odkládáme přebytečné vrstvy oblečení. Jenže ouha! Tuhá zima v kombinaci s ještě tužším lockdownem způsobují, že se při pohledu na loňské plavky zarazíme. Opravdu mám před někým vystavovat své polockdownové špeky?
Číst dále »

Prstové boty – výstřelek nebo trend pro zdraví?

Vzbuzují smích, podiv, pozornost a zvědavost. Prstové boty už chodí po světě téměř dvacet let. Ještě jste je nezkusili?
Číst dále »

Výrazné šperky nejsou jen pro odvážné

Když je třeba skrývat zářivý úsměv pod rouškou, nezbývá než upoutat pozornost jinak. Vyjádřete v roce 2021 svou osobitou krásu provětráním šatníku. Nekochejte se šperky pouze ve šperkovnici, naučte se je nosit s noblesou na svém těle!
Číst dále »

Znáte créme brulée?

Křehká a křupavá karamelová krusta, pod kterou se skrývá sametový vanilkový krém rozplývající se na jazyku, to je créme brulée. A ačkoliv jde o dezert velmi sofistikovaný, jeho příprava je velice snadná a vytvořit si jej tak můžete i doma.
Číst dále »

Jak udělat red velvet dort?

Nejste zrovna mistři cukráři, ale přesto byste se chtěli blýsknout na rodinné oslavě, na rozlučce s kolegy nebo jen tak před přáteli krásným dortem? Pokud nejste zrovna kreativní, co se pečení a zdobení dezertů týče, nevěste hlavu! Přesně pro vás přinášíme následující návod.
Číst dále »

Vyrábíme cukrové krystaly

Nevíte, jak byste už doma své děti zabavili? Vyrobte si s nimi originální sladidlo. Tyto roztomilé krystaly vám vyrostou přes noc a postačí k tomu pouze několik nezbytností.
Číst dále »

Pracujeme s čokoládou

O tom, že čokoláda působí proti stresu a má pozitivní vliv na naše zdraví, asi víte. Protože se s ní dá v kuchyni navíc téměř čarovat, naučíme vás, jak byste s čokoládou měli správně pracovat – jak ji nastrouhat, nasekat, rozpustit, temperovat či jak z ní vyrábět různé ozdoby.
Číst dále »

Minizahrádka ve skořápce

Nemáte čas ani náladu zdržovat se složitější velikonoční výzdobou svého bytu či domu, ale přesto byste rádi oživili své obydlí něčím originálním a nápaditým? Pak je tento jednoduchý návod přesně pro vás!
Číst dále »

Vyhledávání článků

Rubriky