Tipy a rady

Vyberte si z 1130 článků

K čemu se dá použít mléko?

Věděli jste, že mléko není jen pouhý nápoj, ale může sloužit například i pro čištění skvrn? Dali jsme dohromady rady a tipy, co dělat, aby mléko nezkyslo či nesrazilo se, a co dalšího ještě mléko dokáže.
Číst dále »

Vaříme a pečeme z mléčných výrobků Ranko

Ať už preferujte mléko jako takové, dáváte přednost jogurtům a ochuceným mléčným dezertům, nebo raději sáhnete po kousku sýra, značka Ranko vám ve své pestré nabídce vše dopřeje.
Číst dále »

Vzhůru do hor. Do českých!

Kvalita lyžařských středisek v České republice rok od roku narůstá. Spolu s tím se rozšiřuje také obliba lyžařského sportu. V přepočtu na obyvatele máme stejné množství aktivních lyžařů jako např. Norové, Rakušané či Švýcaři. Patříte také mezi ně?
Číst dále »

Co dělá dobře vlasům v zimě?

Velké změny teplot našemu tělu příliš nesvědčí, proto je namístě chránit se teplým oblečením i vitamíny a doplňky podporujícími přirozenou imunitu. Tak jako chráníme tělo, nesmíme zapomínat ani na vlasy.
Číst dále »

23. ledna = Mezinárodní den koláčů

23. leden je příležitostí oslavit oblíbenou sladkou i slanou pochoutku a připomenout si dlouhou historii i kulturní význam koláčů po celém světě. Koláče jsou neodmyslitelnou součástí gastronomie mnoha zemí a v tento den bychom neměli zapomenout na rozmanitost receptů, které se k nim pojí.
Číst dále »

Kynutý knedlík není žádná věda

Každá správná hospodyňka by si měla poradit s kynutým knedlíkem. Je totiž naprostou klasikou na svátečním stole a potěší nejednoho strávníka napříč věkem i společenským postavením. Jak se s tímto úkolem poprat, abyste z bitvy vzešli jako vítězové?
Číst dále »

Jak udělat kynuté těsto?

Udělat dobré kynuté těsto není zas tak velký problém, jak si většina kuchařů a kuchařek myslí. Je však zapotřebí dodržet některé zásady a pak se již těšit na různé koláče, vdolky, koblihy, záviny či šneky.
Číst dále »

Jak se peče chleba z kvásku

Křupavý, ještě teplý a vonící po celém domě. Takový by měl být poctivý domácí chléb. Dříve jej hravě zvládla každá správná hospodyňka a rodinné recepty se předávaly jako zlato.
Číst dále »

20. ledna = Mezinárodní den sýrů

Ať už patříte mezi milovníky sýra, nebo se jen rádi necháte zlákat jemnou vůní čerstvé mozzarelly či intenzivním aroma zralého hermelínu, 20. leden je ideální příležitostí, jak si tento kulinářský skvost náležitě vychutnat.
Číst dále »

Vyhledávání článků

Rubriky