Tipy a rady

Vyberte si z 904 článků

Houbařská soutěž I.

Dalo by se říct, že “Co Čech, to houbař”, ale jen málokterý z nás zná houby opravdu dokonale. Jedním z nich je pan Jiří Mika ze Staré Role u Karlových Varů, který pro nás (mimo jiné) připravuje houbařské soutěže. Pojďme se podívat na její první díl.
Číst dále »
0 komentářů

Slezská kuchyně

Svým způsobem je slezská kuchyně dost zajímavá směs moravské, polské, ale i německé kuchyně. Běžně známá je z řeznických pultů masen, a to hlavně slezská tlačenka, kterou si s oblibou dáváme s cibulí a octem, pořádně opepřenou a k čerstvému chlebu. Tato představa však není zdaleka tak rozmanitá jako samotná slezská kuchyně.
Číst dále »
0 komentářů

Rizika kontaminace potravin

Potraviny mohou být kontaminovány skrze materiál, do kterého jsou zabaleny nebo pak i prostřednictvím nádobí a náčiní, které se při jeho výrobě či vaření v domácnosti používá. Na co bychom si tedy měli dávat pozor?
Číst dále »
0 komentářů

Krátké příběhy z Ameriky

Amerika je všechno to, co se o ní povídá – v tom dobrém, co můžeme obdivovat, i v tom špatném, co nás děsí. Už jsem tam byla třikrát a pobývala v pěti státech. Dotkla jsem se Chicaga, New Yorku i Dallasu, viděla sochu Svobody, přejela Červenou řeku i bájnou Mississippi, toulala se po březích Missouri, čichla si k Nashvillu, navštívila Disneyland na Floridě a koupala se v Mexickém zálivu. Ráda bych se s vámi proto nyní podělila o dva své zážitky a postřehy z každodenního obyčejného života obyčejných Američanů.
Číst dále »
0 komentářů

Dbáme na kvalitu v prodejnách COOP

Družstevní prodejny mají v České republice dlouholetou tradici. Jejich pozice je nezastupitelná zejména v malých obcích, o které nemají ještě velké obchodní řetězce tolik zájem a kde jsou družstevní prodejny v mnoha případech umístěny v objektech vzniklých v akcích “Z” apod. Aby družstevní prodejny obhájily své místo na trhu a přesvědčily své zákazníky o zajištění bezpečnosti při prodeji potravin, vybraly si cestu certifikace systému kritických kontrolních bodů nezávislým certifikačním orgánem.
Číst dále »
36 komentářů

Albánská kuchyně

Albánská kuchyně je v porovnání s ostatními balkánskými kuchyněmi zdravější, je také jednodušší a méně pestrá. Setkáme se tu často s recepty kuchyní sousedních států, například Řecka, Černé Hory nebo Bulharska. Albánci ale často postup přípravy změnili, takže chuťové rozdíly jsou určitě znát. V Albánii se také často setkáte s vynikajícím skopovým masem, připravovaným na všechny možné způsoby.
Číst dále »
0 komentářů

Italský ostrov Ischia

Ischia je jeden z nejkrásnějších italských ostrovů, který leží na severozápadě Neapolského zálivu, poblíž bájného ostrova Capri. Tato romantická oáza sopečného původu v moři je po staletí vyhledávaným místem k odpočinku a k uzdravení, a to díky svým termálním pramenům. Tomuto ostrovu s plážemi a jemným pískem obklopenému teplým a tyrkysově průzračným mořem se právem přezdívá “ostrov lásky a věčné zeleně”. Kromě mnoha jiných se tu natáčel i historický velkofilm Kleopatra.
Číst dále »
0 komentářů

Ples COOP a soutěž COOP Sympatika 2010

Společenský ples COOP Centrum družstva v Top Hotelu Praha se stal vrcholnou letošní událostí. Bohatý program, příjemná atmosféra, setkání lidí, kteří si mají co říct. A vyvrcholení soutěže COOP Sympatika 2010 pak bylo opět onou pověstnou třešničkou na dortu.
Číst dále »
0 komentářů

Pražský orloj

Pražský orloj je jednou z nejpozoruhodnějších památek našeho hlavního města. Tato jedinečná a unikátní technická památka je s největší pravděpodobností první ve střední Evropě, kdy byl orloj umístěn zvenku na světské budově. Obdivuhodné je rovněž to, že ve stroji se dodnes dochoval velký počet původních součástek.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky