Tipy a rady

Vyberte si z 1139 článků

Bramborové tipy a triky

Jak brambory kupovat, skladovat, kdy je loupat a jak je vařit? A proč bychom je neměli ohřívat v mikrovlnné troubě? To se dozvíte z našeho následujícího textu.
Číst dále »

Jak zužitkovat brambory

Někdy se zkrátka nedaří nanormovat potraviny tak, aby se strávníci najedli a hrnce zůstaly prázdné. Pokud nemáte domácí zvířata, která by zbytky brambor uvítala jako zpestření své krmě, poradíme vám, jak je zužitkovat.
Číst dále »

V kuchyni s dětmi: Zdravé mlsání

Patříte mezi ty šťastné rodiče, jejichž děti baští ovoce a zeleninu s chutí a s nějakou tou čokoládkou či jinou pochoutkou se v pohodě spokojí jen občas za odměnu? Tak to máte kliku, takových šťastlivců totiž moc neznáme.
Číst dále »

Start do nového dne

Všichni známe a od dětství posloucháme poučky o důležitosti kvalitní snídaně, ale každý organismus je jiný a vyžaduje něco jiného. Vytvořit proto řadu vlastních značek zaměřenou na snídaně, to není zrovna lehký úkol. Naše výrobky s logem Nový den vám ale určitě zpříjemní každý den a nemusí to být hned od samého rána.
Číst dále »
28 srpna., 2025
Děti, Tipy a rady,

Připravujeme chutné svačinky pro děti

Snídaně je (zejména pro děti školou povinné) základem dne a dopolední svačina by měla být v jejím těsném závěsu. Jak na to, aby se děti ve škole pustily do jídla a nachystaná svačina nezůstala v hloubi školákova batohu?
Číst dále »
21 srpna., 2025
Děti, Tipy a rady,

Vybíráme zájmové kroužky pro děti

Letní prázdniny jsou téměř za námi a naše děti se vrátí do školních lavic. Kromě toho, že budou chodit do školy, budou také navštěvovat zájmové kroužky. Víte ale, jaké jim vybrat?
Číst dále »

Vyrábíme bylinkové oleje

Nakládání do oleje je osvědčený způsob, jak uchovat bylinky na další období. Bylinkový olej se používá ve studené i teplé kuchyni, dochutíme jím zeleninové a těstovinové saláty, můžeme s ním marinovat maso nebo sýr, přidat ke konci smažení či dušení k masu pro zvýraznění chuti.
Číst dále »

Vyrábíme přírodní pleťové masky

Pojďme si připravit pleťovou masku z přírodních surovin. Jde to velmi jednoduše – stačí nám k tomu jen pár kousků ovoce či zeleniny!
Číst dále »

Nejen zavařování jako za časů našich babiček

Také si pamatujete babiččinu spíž, ve které byly vyrovnány šiky sklenic naplněných zavařenými třešněmi, meruňkami, okurkami, čalamádou či zeleninou naloženou v soli? Co nám brání vzít si z našich předků příklad? Plody naší zahrady a lesa můžeme sušit, konzervovat v soli, mrazit či zavařovat.
Číst dále »

Vyhledávání článků

Rubriky