Tipy a rady

Vyberte si z 1049 článků

Ryby a houby v jihočeské kuchyni

Jižní Čechy oplývají bohatstvím ryb a hub, díky velkému množství rybníků, ale jsou tu i přehrady zvláště Lipno… a samozřejmě lesy. Své má také na svědomí poměrně teplé počasí s větším počtem meteorologických srážek. Kromě tradičních jídel, se na tomto území objevují i jídla nová, která přichází poslední dobou, díky turistickému ruchu od sousedů, ale s ohledem na dostatek kvalitních sladkovodních ryb, jsou zde i kuchařské návody na jejich netradiční využití.
Číst dále »
0 komentářů

Jihočeská kuchyně

Jihočeské kuchyně používá nejvíce dva atributy – sladkovodní ryby a houby. Ale nejen těmito pochutinami „živ je Jihočech“.
Číst dále »
0 komentářů

V Norsku si na ledovec nesahejte!

Švédsko, Finsko, Dánsko, Norsko – to jsou čtyři skandinávské země, které jsou natolik zajímavé, že je těžké ve stručnosti popsat jejich jedinečnost. Tentokrát se vydáme do čtvrté z nich, ovšem rozhodně ne poslední svým významem!
Číst dále »
0 komentářů

Historie spotřebních družstev – 1. díl

První reálné družstvo, které vzniklo na území současné České republiky, bylo založeno již v roce 1847. Počínaje tímto prvním dílem bychom vás rádi provedli bohatou historií i současností spotřebního družstevnictví – dnes právě od roku 1847 až do konce 1. světové války.
Číst dále »
0 komentářů

Roztančená kuchyně Jižní Ameriky

Jižní Amerika je obrovský kontinent, který na severu protíná rovník a na jihu už málem dohlédne k Antarktidě. Tak jako obyvatelstvo, tak i jihoamerická kuchyně je velmi rozmanitá, nicméně využívá mnoho stejných surovin: drůbež a ryby, brambory, kukuřici, rýži, fazole, krevety a dary moře, tropické ovoce, zeleninu.
Číst dále »
0 komentářů

Neziderské jezero

Neziderské jezero patří k nejzajímavějším vodním plochám nejen v Rakousku, ale i na starém kontinentě. Proto není divu, že se v roce 2001 dostalo na Seznam světového dědictví UNESCO. A protože je vlastně nedaleko, tak si k němu můžete udělat třeba o víkendu výlet, určitě nebudete litovat.
Číst dále »
0 komentářů

Americká kuchyně z pohledu českého studenta

Asi žádná jiná kuchyně na světě není tak rozmanitá jako kuchyně americká. Tato rozmanitost je dána především tím, že Spojené státy jsou zemí přistěhovalců a každý národ, který se v Americe usadil, si alespoň částečně zachoval svoji kulturu a své pokrmy.
Číst dále »
1 komentář

Proč se tak jmenují? 1. díl: Krchleby

Každý z nás žije v nějakém městě nebo obci a ta má také svůj název. Jenže víme, jak a proč takový název vznikl, jaká je jeho historie? Mnohdy se může jednat jen o pověsti nebo příběhy, které si lidé v dané obci sami vytvořili, jinde může mít název obce svoje hlubší, řekněme vědecké kořeny.
Číst dále »
2 komentáře

Příběh dcery pěstitele kakaa Fair Trade

Napadlo vás někdy nad hrnkem kakaa nebo tabulkou čokolády, odkud vaše sladké povzbuzení pochází? Nebo kdo ho vypěstoval? A slyšeli jste již někdy o Fair Trade? Přečtěte si, jak vypadá takový běžný den dvanáctileté dcery pěstitele kakaa v Bolívii, který se zapojil do hnutí Fair Trade.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky