Na vysokých školách po celé republice studují tisíce seniorů v univerzitách a akademiích třetího věku. Další stovky se učí v různých kurzech nebo docházejí na nejrůznější přednášky.
Do školy či do práce musíme chodit (téměř) všichni, ale proč si nezpříjemnit tento čas tím, že si sami vyzdobíme školní či kancelářské potřeby? Získáme tak originální kousky, které nemá nikdo jiný.
Začal vás nudit obvyklý letní stereotyp: Sejdeme se s přáteli a hodíme na gril, co dům dá? Pořádáte letní slavnost, ale chtěli byste se tentokrát obejít bez grilu? Bojíte se, aby vás přátelé nepomluvili, že jste přípravu odflákli a že pohoštění bylo nic moc?
Také si pamatujete babiččinu spíž, ve které byly vyrovnány šiky sklenic naplněných zavařenými třešněmi, meruňkami, okurkami, čalamádou či zeleninou naloženou v soli? Co nám brání vzít si z našich předků příklad? Plody naší zahrady a lesa můžeme sušit, konzervovat v soli, mrazit či zavařovat.
Automatizované prodejny COOP 24/7, které jsou otevřené svým zákazníkům nonstop, rostou jako houby po dešti. V poslední době byly otevřeny tři nové – v Kájově, Kašperských Horách a v Zámrsku.
Není mnoho savců, kteří se potí. Kromě nás jsou to například opice a koně. Potit se je tedy pro člověka normální. Vylučují se při tom odpadní látky a reguluje se tělesná teplota. Potíme se při jakékoliv teplotě, intenzita vylučovaného potu se ale zvyšuje stresem, fyzickou aktivitou a samozřejmě s okolním teplem. Pot obsahuje močovinu a to bývá problém. Když se nedržíme určitých pravidel, můžeme kolem sebe šířit charakteristický štiplavý odér. Jak proti němu bojovat?
Letní prázdniny jsou téměř za námi a naše děti se vrátí do školních lavic. Kromě toho, že budou chodit do školy, budou také navštěvovat zájmové kroužky. Víte ale, jaké jim vybrat?
Není nic lepšího, než se jednou za čas naložit do krásně voňavé a napěněné horké vany. Přinášíme vám tipy, jak si takovou domácí relaxační koupel z přírodních surovin připravit a co nejlépe vychutnat. Zaručujeme, že se budete cítit jako v sedmém nebi…
Nakládání do oleje je osvědčený způsob, jak uchovat bylinky na další období. Bylinkový olej se používá ve studené i teplé kuchyni, dochutíme jím zeleninové a těstovinové saláty, můžeme s ním marinovat maso nebo sýr, přidat ke konci smažení či dušení k masu pro zvýraznění chuti.