Zdravý životní styl

Vyberte si z 373 článků

Sedmikráska na talíři

Křehké květy sedmikrásek nejsou pouhou planou okrasou parků a zahrad. Lahodí také chuťovým buňkám nejednoho strávníka, přináší jim krásu i zdraví! Kolik síly v sobě tato malá kvítka skrývají?
Číst dále »

Polévky pro zahřátí

Polévka musí být grunt, jak říkávaly již naše prababičky. A co taky jiného nás v zimních měsících tak spolehlivě zahřeje a zasytí?
Číst dále »

Co dělat proti jarní únavě?

S prvními teplými dny na některé z nás může přijít bubák jménem jarní únava. Jedná se o výstřednost moderní doby nebo se skutečně máme čeho obávat? Poradíme vám, jak byste měli změnit jídelníček, proč hledat hledat energii v přírodě, jak relaxovat ve vaně či povzbudit své tělo v sauně.
Číst dále »

Už jste zahájili jarní očistu?

S jarem přichází touha po lepší figuře, tělesné i duševní kondici. Pokud jste ještě neodstartovali svou letošní očistu, nabízíme návod, jak se krok za krokem dostat zpátky na koně.
Číst dále »

Jarní jídelníček

Přestože nás možná čeká ještě pár přízemních mrazíků, jarní paprsky v nás probouzejí energii a pozitivní myšlenky. Je tedy více než žádoucí odlehčit i naše jídelníčky.
Číst dále »

Jarní očista aneb Probuďme své tělo

Naše tělo lenošilo celou zimu. Probuďme ho proto po zimním spánku a svlečme starou kůži! Nyní – s přicházejícím astronomickým jarem – je navíc ideální doba připravit se na další sezónu.
Číst dále »

Předjarní očista jako za starých časů

Již naši předkové věděli, že půst na konci zimy má velmi příznivý vliv nejen na naše tělo, ale i na naši psychiku. Pokuste se tedy také zařadit do svého jídelníčku více zdravých potravin. Brzy uvidíte, jaké pozitivní výsledky vám to přinese.
Číst dále »

Pořiďte si za okno bylinky

Pěstování bylinek je velmi prospěšná móda. Vracíme se k široké škále bylinek, které nejen pokrmy ozvláštní, ale dodají jim i spoustu zdraví prospěšných látek. K tomu, abychom si mohli utrhnout čerstvé snítky, vůbec nepotřebujeme zahradu!
Číst dále »

Máte rádi sýr cottage?

Cottage (vyslovujeme “kotydž”) je hrudkovitý tvarohový sýr s vůní a chutí tvarohu a se stopou syrovátky. Není ani uležený, ani barvený. Jeho název pochází z anglického výrazu pro domácí tvarohový sýr (cottage cheese), který se odpradávna vyráběl na farmách ze zkyslého neošetřeného mléka.
Číst dále »

Vyhledávání článků

Rubriky