Zdravé potraviny

Vyberte si z 37 článků

Proč jíst polévky?

Jíte polévky? Někteří na ně nedají dopustit a rádi zkoušejí nové chutě, jiní si občas dopřejí některou z tradičních polévek a další se jim zcela vyhýbají. Proč byste je však měli ve svém jídelníčku mít?
Číst dále »
0 komentářů

Zdravější vánoční pečení

Také máte pocit, že se z Vánoc stává dostih za co největším množstvím dárků pro kdekoho? Předhánění se v závodech o nejuklizenější domácnost a o co největší počet druhů napečeného cukroví? Měsíc se štveme, honíme, ponocujeme. S úderem štědrovečerní večeře vplujeme do absolutního nicnedělání, kdy jen konzumuje výsledky našeho snažení a porovnáme je s výsledky lopotění v jiných domácnostech. Jednoduše řečeno – přejídáme se.
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 13., 2020
Zdravé potraviny

Chia semínka jsou skvělá pro diabetiky

Chia semínkách znali již staří Aztékové. My navíc dnes víme, že chia semínka umí snížit hladinu cukru v krvi a obsahují veliké množství omega 3 mastných kyselin.
Číst dále »
0 komentářů

Jaké známe druhy cukru?

Bez cukru se neobejdeme, ale vyznáme se v jeho druzích? Existuje například několik typů hnědého cukru, ale pouze nejkvalitnější hnědý cukr obsahuje zdravou melasu stejně jako cukr třtinový. S dalšími druhy cukrů do sebe dostáváme jen prázdné kalorie.
Číst dále »
0 komentářů

Proč je kvašení tak zdravé

Naši předkové nechávali na podzim kvasit zelí či okurky, které pak konzumovali po celou zimu. Možná přitom ani nevěděli, jak moc dělají pro své zdraví. Kvašením totiž vznikají laktobacily, které výrazně posilují zdraví našich střev a tím i zlepšují naši celkovou imunitu.
Číst dále »
0 komentářů

Oříšky jsou chutné i léčivé

Kromě neodolatelné chuti nalezneme v oříšcích spoustu užitečných živin. Například pistácie snižují cholesterol, kešu léčí oči i kůži, mandle uklidňují nervy, arašídy chrání před zubním kazem a vlašské ořechy zase snižují krevní tlak. Jak bychom tedy mohli odolat tomuto zdravému mlsání?
Číst dále »
0 komentářů

Dýňová a slunečnicová semínka snižují cholesterol

Jsou malá a nenápadná, přesto v sobě skrývají pokladnici plnou zdraví! Možná právě proto je opeřencům do zpěvu, když celý den zobají nejrůznější zrníčka. Zobněte si taky!
Číst dále »
0 komentářů

Co je to skyr?

Skyr je fermentovaný mléčný výrobek pocházející z Islandu, kde tvoří jednu ze základních potravin Islanďanů. Je podobný některým druhům řeckých jogurtů, ale je hustější a má o hodně vyšší obsah bílkovin (více než 10 procent). Podobně jako jogurt také chutná.
Číst dále »
0 komentářů

Tvaroh je bílé zlato

Kromě úžasných chuťových vlastností má tvaroh také spoustu cenných látek pro naše tělo. Možná právě díky němu měly naše prababičky pleť krásně vyživenou a hladkou!
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky