Co nám prospívá

Vyberte si z 68 článků

Med uklidňuje a pomáhá proti nespavosti

Med je odpradávna zařazován mezi přírodní zázraky – jako pochutina i jako podpůrný léčebný prostředek. Med se používá proti kašli, chrapotu, průjmu či žaludečních vředech. Umí hojit rány a zničit bakterie v žaludku a střevech. Uklidňuje, podporuje paměť a působí proti nespavosti.
Číst dále »
0 komentářů

Kakao je dobré na srdce

Kakaové boby obsahují značné množství antioxidantů flavonoidů, které mají vliv na ochablé lidské cévy. V kakau se jich skrývá dokonce víc než v červeném víně a mohou tedy hrát významnou roli v prevenci onemocnění srdce.
Číst dále »
0 komentářů

Čokoláda je zdravá!

Čokoláda není zbytečná mlsnota. Již v 19. století jeden slavný přírodovědec tvrdil: „Nikde jinde příroda nevtěsnala takové množství živin na tak malý prostor, jako to udělala v případě kakaových bobů.“ Současné výzkumy to jen potvrzují.
Číst dále »
0 komentářů

Zdravé cukroví začíná u zdravých surovin

Také řešíte, jaké cukroví nabízet svým dětem či sami sobě? Tak se pojďte spolu s námi zaměřit na zdravé recepty spolu s výběrem zdravých surovin.
Číst dále »
0 komentářů

Jarní očista aneb Probuďme své tělo

Naše tělo lenošilo nejen celou zimu, ale lenoší kvůli koronavirové uzávěře i teď. Probuďme ho proto po zimním spánku a svlečme starou kůži! Nyní – s nadcházejícím astronomickým jarem – je navíc ideální doba připravit se na další sezónu.
Číst dále »
0 komentářů

Rakytník zvyšuje imunitu

Rakytník řešetlákový je dlouhověký keř, který můžeme díky jeho nenáročnosti pěstovat kdekoliv. Jeho malé oranžové plody tvaru bobulí jsou velmi léčivé – chrání náš organismus proti depresi či stresu a hlavně zvyšují naši odolnost proti všemožným infekcím.
Číst dále »
0 komentářů

Terapie smíchem

Ne nadarmo se říká: “Veselá mysl – půl zdraví.” Smíchem se totiž léčily některé nemoci v dávných dobách. Již tehdy se věřilo, že smích napomáhá při hojení ran, příznivě ovlivňuje trávení, odstraňuje únavu, bolest a deprese.
Číst dále »
0 komentářů

Čedar je jednička mezi sýry

Jeho originální název je Cheddar a pochází z jihozápadní Anglie, kde se vyrábí přibližně od roku 1170. Z původního kozího a ovčího mléka se postupem doby přešlo na výrobu z kravského mléka. Zajímavostí je, že tento sýr má prý svou originální chuť jen tehdy, je-li vyráběn z mléka pouze dvou plemen krav.
Číst dále »
0 komentářů

Těstoviny jsou zdravé!

Těstovin existuje přes 300 druhů, všemožných tvarů, velikostí a barev. Kromě prověřených receptů, při jejichž pouhém vyslovení se sbíhají strávníkům po celém světě sliny – například špagety s boloňskou omáčkou či zapečené lasagne – se ale nemusíte bát zapojit do jejich přípravy také svoji fantazii.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky