Co nám prospívá

Vyberte si z 69 článků

Jmelí je léčivá droga

K tradičním vánočním zvykům, které přežívají dodnes, patří snítka jmelí, s níž do domu vchází láska a štěstí. Věděli jste ale, že se jmelí používá i k léčbě různých neduhů? Zejména působí na snížení krevního tlaku, pomáhá od bolesti hlavy či revmatikům. Pozor si však musíme dát na jeho množství.
Číst dále »
0 komentářů

Zdravé cukroví začíná u zdravých surovin

Také řešíte, jaké cukroví nabízet svým dětem či návštěvám? Tak se pojďte spolu s námi zaměřit na zdravé recepty spolu s výběrem zdravých surovin.
Číst dále »
0 komentářů

Kysané zelí udržuje zdravá střeva

Už za dob starých mořeplavců nesmělo kysané zelí chybět na žádné mnohaměsíční plavbě. Nakrouhané naložené listy bílého zelí dodávaly námořníkům sílu při těžké práci a chránily posádku před obávanými kurdějemi. Také dnes může kysané zelí prokázat našemu tělu nejednu službu.
Číst dále »
0 komentářů

Jablečný ocet

Používáte doma jablečný ocet? Pokud ne, tak byste měli začít. Jablečný ocet je totiž vynikající pomocník pro naše trávení, pokožku, hladinu cholesterolu, hladinu cukru, ale i dobrý spánek. Kromě toho pomáhá také při hubnutí.
Číst dále »
0 komentářů

Pijeme zákys, podmáslí, kefír, kyšku, acidofilní či jogurtové mléko?

Procházíme-li kolem regálu se zakysanými mléčnými výrobky, zůstává nám z toho rozum stát. Proč se každý z nich jmenuje jinak? Přečtěte si náš článek a budete hned moudřejší.
Číst dále »
0 komentářů

Rakytník zvyšuje imunitu

Rakytník řešetlákový je dlouhověký keř, který můžeme díky jeho nenáročnosti pěstovat kdekoliv. Jeho malé oranžové plody tvaru bobulí jsou velmi léčivé – chrání náš organismus proti depresi či stresu a hlavně zvyšují naši odolnost proti všemožným infekcím.
Číst dále »
0 komentářů

Čokoláda je zdravá!

Čokoláda není zbytečná mlsnota. Již v 19. století jeden slavný přírodovědec tvrdil: „Nikde jinde příroda nevtěsnala takové množství živin na tak malý prostor, jako to udělala v případě kakaových bobů.“ Současné výzkumy to jen potvrzují.
Číst dále »
0 komentářů

Štěstí z podzimního talíře

Podzim je sice romantickým ročním obdobím, ale zároveň nás dokáže pořádně potrápit. Krátící se dny a klesající rtuť na teploměru dávají lidskému organismu zabrat. Dovolená je za námi a delší prostor k odpočinku v nedohlednu. Častěji uleháme do peřin s nevítanými bacilovými společníky a naopak ráno se nám nechce vyhřátý pelíšek opouštět. Co s tím?
Číst dále »
0 komentářů

Jogurt je lék

Už po staletí jsou jogurty potravinou národů a etnických skupin dožívajících se vysokého věku. Ty zdravější z jogurtů navíc obsahují kromě vysokého procenta vápníku také velké množství stopových prvků a mléčné mikrobiální kultury (laktobacily a bifidobakterie).
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky