Co nám prospívá

Vyberte si z 67 článků

Příprava na zimu začíná v létě

Naši předci uměli po tisíciletí žít v souladu s přírodou. V létě jedli, co se právě urodilo, a v zimě, co se dalo uskladnit. Vstávali se sluncem, chodili spát se slepicemi. Vůbec to z pohledu lidské historie není tak dávno, kdy jsme to změnili.
Číst dále »
0 komentářů

Terapie smíchem

Ne nadarmo se říká: “Veselá mysl – půl zdraví.” Smíchem se totiž léčily některé nemoci v dávných dobách. Již tehdy se věřilo, že smích napomáhá při hojení ran, příznivě ovlivňuje trávení, odstraňuje únavu, bolest a deprese. A také že zvyšuje sexuální potenci.
Číst dále »
0 komentářů

Znáte všechny druhy pepře?

Kmotře Petře, víte, jakého v kuchyni užít pepře? Na světě existuje přes dva tisíce druhů pepře a koření, které se takto označuje, ačkoliv ve skutečnosti pepřem není. A který z nich používáte v kuchyni vy?
Číst dále »
0 komentářů

Když se řekne čatní

Čatní či čatný (anglicky chutney) je tradiční pochutinou indické kuchyně, které dochucuje základní jídlo. Je to vlastně hustá omáčka připravená z ovoce a zeleniny, zpravidla s rozinkami, česnekem, cibulí, hořčicí, octem a dalšími přísadami.
Číst dále »
0 komentářů

Žijme zdravě po celý rok

Dobře víme, že své zdraví bychom si měli chránit. Většina z nás na něj bohužel začne myslet, až když nastanou problémy. Přečtěte si proto naše rady, jak se udržet v dobré kondici přiměřeným pohybem a čemu věřit či nevěřit ve zdravé výživě.
Číst dále »
0 komentářů

Saláty s vůní dálek

S teplejším počasím nastává čas, kdy je potřeba zformovat si trochu postavu. Ale jak? Připravte si k jídlu místo propečené krkovice nějaký z našich salátů. Jsou zdravé, chutné a nebudete chtít už jiné!
Číst dále »
0 komentářů

Zdravé cukroví začíná u zdravých surovin

Také řešíte, jaké cukroví nabízet svým dětem či návštěvám? Tak se pojďte spolu s námi zaměřit na zdravé recepty spolu s výběrem zdravých surovin.
Číst dále »
0 komentářů

Jarní očista aneb Probuďme své tělo

Naše tělo lenošilo nejen celou zimu, ale lenoší kvůli koronarirové karanténě i teď. Probuďme ho proto po zimním spánku a svlečme starou kůži! Nyní – s probouzejícím se jarem – je navíc ideální doba připravit se na další sezónu.
Číst dále »
0 komentářů

Rakytník zvyšuje imunitu

Rakytník řešetlákový je dlouhověký keř, který můžeme díky jeho nenáročnosti pěstovat kdekoliv. Jeho malé oranžové plody tvaru bobulí jsou velmi léčivé – chrání náš organismus proti depresi či stresu a hlavně zvyšují naši odolnost proti všemožným infekcím.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky