Co nám prospívá

Vyberte si z 69 článků

Pijeme zákys, podmáslí, kefír, kyšku, acidofilní či jogurtové mléko?

Procházíme-li kolem regálu se zakysanými mléčnými výrobky, zůstává nám z toho rozum stát. Proč se každý z nich jmenuje jinak? Přečtěte si náš článek a budete hned moudřejší.
Číst dále »
0 komentářů

Léčivé jahodové recepty

Jahody vždy představovaly vždy nejenom laskominu, která se rozplývá na jazyku, ale i ovoce s léčivými účinky. Kromě plodů, které jsou přímo zázračné například na dnu, jsou léčivé i listy jahodníků, jež se používají na nemoci ledvin a močových cest.
Číst dále »
1 komentář

Připravme si jahodové menu

Sladké, osvěžující a voňavé. To vše pro jahody platí. Přemýšlíte, jak je co nejlépe zužitkovat? Nejprve si ale připomeňme některá fakta, která jste o tomto jinak notoricky známém ovoci možná ani nevěděli.
Číst dále »
0 komentářů

Saláty s vůní dálek

S teplejším počasím nastává čas, kdy je potřeba zformovat si trochu postavu. Ale jak? Připravte si k jídlu místo propečené krkovice nějaký z našich salátů. Jsou zdravé, chutné a nebudete chtít už jiné!
Číst dále »
0 komentářů

Žijme zdravě po celý rok

Za poslední rok si mnoho z nás uvědomilo, že své zdraví bychom si měli chránit a ne na něj začít myslet, až když nastanou problémy. Přečtěte si proto naše rady, jak se udržet v dobré kondici přiměřeným pohybem a čemu věřit či nevěřit ve zdravé výživě.
Číst dále »
0 komentářů

Co bychom měli snídat?

Nedostatek času, chybějící pocit hladu, snaha zhubnout – to jsou jedny nejběžnějších důvodů, proč snídaně v českých domácnostech nevypadá tak, jak by měla. Často právě na prvním jídlu dne končí naše jakákoliv předsevzetí.
Číst dále »
0 komentářů

Jak jíst střídmě z bohatého stolu

Ve virtuálním světě i mezi lidmi koluje řada mýtů a polopravd o potravinách. Spolu s prof. Ing. Janou Dostálovou, CSc. jsme se jim podívali na zoubek. Jaký je skutečný klíč ke zdravé životosprávě?
Číst dále »
0 komentářů

Dokážete se motivovat ke sportu?

Někdo sportem žije, ale mnozí jsou ve fázi odhodlávání, představ o tom, jak budou pravidelně cvičit, hubnout a podporovat své zdraví, ale…Přesto jim pořád chybí ta správná motivace.
Číst dále »
0 komentářů

Jídlo podle ročních období

Každé roční období přináší v našich končinách jiné klima, které bychom měli respektovat, i co se týče stravování. Co zrovna venku roste, je právě to, co naše tělo potřebuje. Například v létě tělo potřebuje ochladit, a tak sáhneme po čerstvém ovoci a zelenině, které v tomto období dozrává. V zimě naopak potřebujeme zahřívat a vyživovat naše ledviny, jež jsou podle tradiční čínské medicíny radiátorem našeho těla. Proto jíme uskladněnou kořenovou zeleninu, zatímco čerstvé saláty omezíme na minimum.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky