Co nám prospívá

Vyberte si z 67 článků

Jak stravou podpořit duševní pohodu

To, co jíme, nás ovlivňuje. Nejen naše fyzické zdraví či hmotnost, ale také duševní pohodu. Víte, jaké složky potravy jsou v tomto ohledu pro náš jídelníček podstatné?
Číst dále »
0 komentářů

Terapie smíchem

Ne nadarmo se říká: “Veselá mysl – půl zdraví.” Smíchem se totiž léčily některé nemoci v dávných dobách. Již tehdy se věřilo, že smích napomáhá při hojení ran, příznivě ovlivňuje trávení, odstraňuje únavu, bolest a deprese. A také že zvyšuje sexuální potenci.
Číst dále »
0 komentářů

Jak odlehčit tělu v novém roce?

Bohatá vánoční a sváteční tabule je pro většinu z nás důvodem, proč se v lednu vyhýbat váze obloukem. Nejde však jen o kila navíc, ale i o to, že náš organizmus dostal během konce roku hodně zabrat a teď volá po nápravě.
Číst dále »
0 komentářů
Prosinec 31., 2019
Co nám prospívá

Dáváte si novoroční předsevzetí?

Od pondělí nečaruji! I takové může být novoroční předsevzetí, tedy pokud budete známou televizní postavičkou. Ačkoliv se většina smrtelníků tváří, že se jich troufalé plány pro rok 2020 netýkají, ve skrytu duše by se jistě pár nápadů našlo!
Číst dále »
0 komentářů

Zdravé cukroví začíná u zdravých surovin

Také o Vánocích řešíte, jaké cukroví nabídnout dětem a případně návštěvám? Přijde vám nelogické spořádat přes svátky víc sladkého než za celý rok dohromady? Tak se pojďte spolu s námi zaměřit na zdravé recepty spolu s výběrem zdravých surovin.
Číst dále »
0 komentářů

Kapr v méně obvyklé podobě

Nejpopulárnější obyvatel českých rybníků je spjatý s vánočními svátky stejně jako ozdobený stromeček. Usmažený v trojobalu je nejoblíbenějším štědrovečerním pokrmem. Co letos obměnit zvyklosti a naservírovat kapra v méně obvyklé podobě?
Číst dále »
0 komentářů

Ach, ta kocovina…

Narozeninové a jiné oslavy mnozí pojímají velmi bujaře. Ovšem ty následky – bolest hlavy, nevolnost, slabost, sucho v ústech… Co s tím? Podívejme se na nějaké rady, jak se zbavit kocoviny.
Číst dále »
0 komentářů

Štěstí z podzimního talíře

Podzim je sice romantickým ročním obdobím, ale zároveň nás dokáže pořádně potrápit. Krátící se dny a klesající rtuť na teploměru dávají lidskému organismu zabrat. Dovolená je za námi a delší prostor k odpočinku v nedohlednu. Častěji uleháme do peřin s nevítanými bacilovými společníky a naopak ráno se nám nechce vyhřátý pelíšek opouštět. Co s tím?
Číst dále »
0 komentářů

Kysané zelí udržuje zdravá střeva

Už za dob starých mořeplavců nesmělo kysané zelí chybět na žádné mnohaměsíční plavbě. Nakrouhané naložené listy bílého zelí dodávaly námořníkům sílu při těžké práci a chránily posádku před obávanými kurdějemi. Také dnes může kysané zelí prokázat našemu tělu nejednu službu.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky