Zdravý životní styl

Vyberte si z 333 článků

Proč je kvašení tak zdravé

Naši předkové nechávali na podzim kvasit zelí či okurky, které pak konzumovali po celou zimu. Možná přitom ani nevěděli, jak moc dělají pro své zdraví. Kvašením totiž vznikají laktobacily, které výrazně posilují zdraví našich střev a tím i zlepšují naši celkovou imunitu.
Číst dále »
0 komentářů

Pěstujeme doma kombuchu

Kombucha je čajový nápoj, o jehož pozitivních účincích na náš střevní mikrobiom není pochyb. Tento fermentovaný nápoj nemusíte jen kupovat v obchodech se zdravou výživou, ale můžete si ho doma vyrábět sami. Poradíme vám jak.
Číst dále »
0 komentářů

Kysané zelí udržuje zdravá střeva

Už za dob starých mořeplavců nesmělo kysané zelí chybět na žádné mnohaměsíční plavbě. Nakrouhané naložené listy bílého zelí dodávaly námořníkům sílu při těžké práci a chránily posádku před obávanými kurdějemi. Také dnes může kysané zelí prokázat našemu tělu nejednu službu.
Číst dále »
0 komentářů

Nepleťme si pekingské a čínské zelí

Možná tomu nebudete chtít věřit, ale to, co si v obchodech kupujeme pod názvem čínské zelí, je vlastně zelí pekingské. Čínské zelí je prapředkem zelí pekingského, má podobný obsah léčivých látek, ale nemá pevnou hlávku jako to pekingské.
Číst dále »
0 komentářů

Zelí zvyšuje naši obranyschopnost

Štamprlička zelné šťávy denně je výbornou prevencí proti chřipce či covidu. Zelí je účinným stimulantem imunity, jeho pravidelná konzumace zvyšuje obranyschopnost našeho těla a pomáhá udržovat správnou funkci orgánů. Kromě toho zelí umí čistit střeva, váže na sebe těžké kovy a odvádí je z těla.
Číst dále »
0 komentářů

Podzimní nápoje plné vitamínů

Vitamíny jsou pro naše zdraví naprosto nezbytné. Podílejí se na metabolismu bílkovin, tuků a cukrů, jsou nenahraditelné k udržení některých tělesných funkcí a pro výstavbu nových tkání. Mají nezastupitelnou roli v prevenci řady onemocnění, zpomalují stárnutí a jsou schopny posilovat imunitní reakce organismu. Dodat je můžeme pomocí nápojů zvaných smoothie nebo teplými vitamínovými bombami.
Číst dále »
0 komentářů

Červená řepa umí zmenšit rakovinné nádory

Červená řepa je vlastně superpotravina, o jejíž účincích nelze pochybovat. Snižuje cholesterol, zpomaluje projevy stárnutí, zlepšuje činnost srdce a dokonce působí proti vzniku rakoviny. Máte ji také rádi?
Číst dále »
0 komentářů

Křen – nenápadný král českých zahrad

Když se o někom nebo něčem řekne, že je jako křen, rozhodně se jedná o nejvyšší pochvalu. Znamená to, že má pořádný říz! Ač je křen některými zahrádkáři považován za plevel, měl by se díky svému zdravotnímu přínosu dostat spíše na pěstitelský piedestal.
Číst dále »
0 komentářů

Syndrom vyhoření aneb Když tělo řekne dost!

Jste zvyklí pracovat na 150 procent. Najednou ale nějak drhnou kolečka. Nejdřív se to snažíte překonávat, myslíte si, že jste jen líní. Pijete víc kafe, možná si vezmete nějakou tabletu na povzbuzení. K tomu vás moří pandemická situace, strach o blízké, zaměstnání, nekonečná omezení. Až jednoho dne nejste schopní vstát z postele. Typický průběh napadení syndromem vyhoření.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky