Zdravý životní styl

Vyberte si z 361 článků

Jogurt je lék

Už po staletí jsou jogurty potravinou národů a etnických skupin dožívajících se vysokého věku. Ty zdravější z jogurtů navíc obsahují kromě vysokého procenta vápníku také velké množství stopových prvků a mléčné mikrobiální kultury (laktobacily a bifidobakterie).
Číst dále »
0 komentářů

Antibiotika ze spíže

Při zápalu plic nebo jiné vážné nemoci se samozřejmě léčíme antibiotiky, která nám předepíše lékař. Na řadu obtíží je však možné zaútočit přírodními antibiotiky. Nemají žádné negativní vedlejší účinky, neničí „dobré“ bakterie a navíc posilují imunitu.
Číst dále »
0 komentářů

Tvaroh je bílé zlato

Z mléčných výrobků bychom tvaroh mohli postavit na pomyslný piedestal. Navíc výživové hodnoty tvarohu se nesnižují ani jeho tepelnou úpravou. Pro pokrytí denní dávky vápníku stačí zkonzumovat asi 100 g měkkého tvarohu.
Číst dále »
0 komentářů

Seznamte se s infrasaunou

Venku si ještě teplo neužijeme, tak kde se pořádně ohřát? Zamiřte do sauny. Že je pro vás ve finské sauně moc velké horko, které vám vadí, či dokonce není vhodné vzhledem k vašemu zdravotnímu stavu? Alternativou je infrasauna.
Číst dále »
0 komentářů

Umíte odpočívat?

Pokud jsme přepracovaní, dříve či později se to odrazí na našem zdraví. Pomoci může jediná věc – snažit se více odpočívat. Ovšem otázkou je, zda to vůbec umíme.
Číst dále »
0 komentářů

Vyzkoušejte červenou rýži

Červená rýže patří mezi speciální celozrnné (tedy neloupané) rýže. Tím, že nebyla zbavena své slupky a klíčku, ukrývá v sobě mnohem více vlákniny a cenných látek. Barvu má zrzavě hnědou, její chuť je skvěle oříšková.
Číst dále »
0 komentářů

Cizrna předchází stárnutí

Cizrna se podobá velkému hrachu. Je k dostání celá nebo půlená, připravují se z ní nákypy, polévky a dušené pokrmy. Na Středním východě patří cizrna mezi základní potraviny, je však součástí i mnoha evropských a orientálních pokrmů. Navíc je velmi zdravá a proto bychom ji měli jíst co nejčastěji.
Číst dále »
0 komentářů

Kakao je dobré na srdce

Kakaové boby obsahují značné množství antioxidantů flavonoidů, které mají vliv na ochablé lidské cévy. V kakau se jich skrývá dokonce víc než v červeném víně a mohou tedy hrát významnou roli v prevenci onemocnění srdce.
Číst dále »
0 komentářů

Čokoláda je zdravá!

Čokoláda není zbytečná mlsnota. Již v 19. století jeden slavný přírodovědec tvrdil: „Nikde jinde příroda nevtěsnala takové množství živin na tak malý prostor, jako to udělala v případě kakaových bobů.“ Současné výzkumy to jen potvrzují.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky