Zdravý životní styl

Vyberte si z 361 článků

Pořiďte si za okno bylinky

Pěstování bylinek je velmi prospěšná móda. Vracíme se k široké škále bylinek, které nejen pokrmy ozvláštní, ale dodají jim i spoustu zdraví prospěšných látek. K tomu, abychom si mohli utrhnout čerstvé snítky, vůbec nepotřebujeme zahradu!
Číst dále »
0 komentářů

Salátová abeceda

Není to zase až tak dávno, kdy jsme znali jen hlávkový salát s octovou zálivkou, na Moravě vylepšený rozškvařenou slaninou, jinde zalitý kyselou smetanou. Pak si naše jazýčky získal salát ledový. Objevily se další druhy, dokonce barevné či kudrnaté. Jejich sazeničky mizí na trzích závratnou rychlostí.
Číst dále »
0 komentářů

Sedmikráska na talíři

Křehké květy sedmikrásek nejsou pouhou planou okrasou parků a zahrad. Lahodí také chuťovým buňkám nejednoho strávníka, přináší jim krásu i zdraví! Kolik síly v sobě tato malá kvítka skrývají?
Číst dále »
0 komentářů

Rebarbora zlepšuje krev a čistí střeva

Rebarbora neboli reveň je stará tradiční zelenina, která dříve nesměla chybět na žádné zahrádce. Již Tibeťané ji považovali za léčivou a věřili, že zlepšuje krev a čistí střeva. Jen dejte pozor na to, že kvůli kyselině šťavelové ji nesmí konzumovat lidé s ledvinovými kameny a také těhotné a kojící ženy spolu s dětmi do deseti let.
Číst dále »
0 komentářů

Květiny k jídlu

Již naši předci využívali květiny jako léčivou sílu přírody. Víte, jaké druhy květů jsou užitečné pro naše zdraví a můžeme je použít v kuchyni?
Číst dále »
0 komentářů

Vajíčka jsou zdravá

Možná máte ještě v živé paměti pohádku o tom, jak zlé vejce může za vysoký krevní cholesterol. Dávno pryč jsou doby, kdy se doporučovaly maximálně dva žloutky za týden. Ukazuje se, že pravidelná konzumace vajec naopak našemu srdci prospívá. Pojďte spolu s námi lépe porozumět tomuto nutričnímu pokladu.
Číst dále »
0 komentářů

Saláty z první jarní zeleniny

Opatrně se začínáme probírat ze zimní hibernace, odkládáme svršky a roste v nás pozvolný příval jarní energie. Po dlouhých mrazivých a zamračených dnech chce naše tělo notnou dávku vitamínů. Je dobré nastartovat jej drobným detoxem a pořádnou náloží antioxidantů a minerálů.
Číst dále »
0 komentářů

Kopřiva posiluje organismus

Kopřivy nejsou jen na to, abychom z nich jednou za rok udělali špenát. Využití kopřiv je mnohem širší. Jsou celé léčivé – od oddénků přes stonky a listy až po květy – a připravit z nich můžeme i výbornou polévku či bramboráky.
Číst dále »
0 komentářů

Špenát zpomaluje stárnutí

Všichni jistě známe tu fantastickou moc špenátu, o jejíž propagaci se zasloužil i slavný Pepek Námořník. Neobsahuje sice tolik železa, kolik se vždy tvrdilo (tato chyba vznikla posunutím desetinné čárky), ale díky mnoha minerálům a vitamínům posiluje naši imunitu a zpomaluje stárnutí.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky