Zdravé ovoce a zelenina

Vyberte si z 70 článků

Zelí zvyšuje naši obranyschopnost

Štamprlička zelné šťávy denně je výbornou prevencí proti chřipce či covidu. Zelí je účinným stimulantem imunity, jeho pravidelná konzumace zvyšuje obranyschopnost našeho těla a pomáhá udržovat správnou funkci orgánů. Kromě toho zelí umí čistit střeva, váže na sebe těžké kovy a odvádí je z těla.
Číst dále »
0 komentářů

Křen vyhání infekce z těla

Křen je vytrvalá bylina s válcovitým kořenem, která má výraznou štiplavou chuť i vůni. Jeho milovníci si těžko dokáží představit ovar nebo jiný druh masa bez nastrouhaného křenu. Křen je navíc přírodní antibiotikum a pomáhá při nachlazení, angíně či chřipce.
Číst dále »
0 komentářů

Brambory snižují krevní tlak a posilují cévy

Věděli jste, že brambory dokáží nejen zasytit, ale i ochránit naše tělo? Pravidelná konzumace brambor totiž pomáhá udržet zdravé a silné srdce a přispívá k léčbě vysokého krevního tlaku a vysoké hladiny cholesterolu. Brambory jsou dále důležité pro zdravé kosti, klouby, šlachy a svaly, ale i pro kůži, vlasy či nehty.
Číst dále »
0 komentářů

Liči snižuje vysoký tlak a upravuje cukr v krvi

Exotické ovoce liči koupíte v českých obchodech čerstvé či konzervované. Má zajímavou chuť, kterou si někteří zamilují, jiní ji zkusí jednou a zjistí, že liči „nemusí“. Nebo jste ho nezkusili vůbec? Třeba by zrovna vám zachutnalo…
Číst dále »
0 komentářů

Dýně posilují a čistí náš organismus

Dýně nejsou jen krásně barevnou podzimní ozdobou, ale díky svým léčebným vlastnostem patří rovněž na náš jídelníček. Existuje bezpočet druhů dýní, z jejichž plodů můžeme připravit prakticky cokoliv – polévky, saláty, kaše, nebo třeba lívance, koláče, dorty, kompoty či marmelády.
Číst dále »
0 komentářů

Patizony prospívají srdci

Zastánci zdravé výživy nedají na tento druh dýně dopustit. Má jemnou chuť a může se jíst i se slupkou a semeny. Kromě toho je i velmi zdravý – snižuje hladinu tuku v krvi a má pozitivní účinek na srdce a celý náš kardiovaskulární systém.
Číst dále »
0 komentářů

Švestky zlepšují peristaltiku střev

V české kuchyni švestky vždy patřily k oblíbenému ovoci. Na stole nemohl chybět švestkový koláč či švestkové knedlíky. Jsou vynikající k přímé konzumaci, zpracované na marmelády, povidla, kompoty, křížaly. A muži je zase milují kvůli domácí slivovici.
Číst dále »
0 komentářů

Cukety detoxikují naše tělo

Cukety zná dnes úplně každý. Ale víte, jaký je jejich původ, jak je pěstovat a proč jsou tak zdravé?
Číst dále »
0 komentářů

V hlavní roli rajčata

Tornado, San Marzano, Bejbíno, Black Krim… Výčet všech odrůd rajčat by vystačil na samostatné vydání našeho magazínu. Byť jsou na pultech obchodů k dostání po celý rok, přece jen je léto jejich hlavní sezónou. Vábí nás svou barvou, vůní a chutí, nad níž se musí sbíhat sliny snad každému.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky