Zdravé ovoce a zelenina

Vyberte si z 74 článků

Brambory – perly českých polí

Brambory patří k české kuchyni jako bílek ke žloutku. Je to jednoznačně nejoblíbenější příloha. A to k nim nepočítáme bramborové knedlíky! Uvařit brambory ve vodě totiž zvládne úplně každý. Nebo to není tak jednoznačné tvrzení?
Číst dále »
0 komentářů

Jablka chrání před infarktem

Jablka provázejí lidstvo doslova od nepaměti. Přece utržení jablka ze stromu poznání bylo prvotním hříchem lidského pokolení. Zlaté jablko zdobené drahokamy se stalo součástí symbolů královské moci. Aby ne, pod zdánlivě obyčejnou slupkou se skrývá přímo pokladnice výživných látek a lahodných chutí.
Číst dále »
0 komentářů

Křen – nenápadný král českých zahrad

Když se o někom nebo něčem řekne, že je jako křen, rozhodně se jedná o nejvyšší pochvalu. Znamená to, že má pořádný říz! Ač je křen některými zahrádkáři považován za plevel, měl by se díky svému zdravotnímu přínosu dostat spíše na pěstitelský piedestal.
Číst dále »
0 komentářů

Křen vyhání infekce z těla

Křen je vytrvalá bylina s válcovitým kořenem, která má výraznou štiplavou chuť i vůni. Jeho milovníci si těžko dokáží představit ovar nebo jiný druh masa bez nastrouhaného křenu. Křen je navíc přírodní antibiotikum a pomáhá při nachlazení, angíně či chřipce.
Číst dále »
0 komentářů

Hrušky odstraňují jedovaté látky z těla

Hrušky konzumovali lidé již před více než 3000 lety. Odvar z hrušek nebo hruškových křížal se odpradávna podával při všech chorobách spojených s vyššími teplotami a zimnicí. Hrušky také neutralizují a z těla vylučují těžké kovy, jako je olovo, rtuť nebo kadmium.
Číst dále »
1 komentář

Švestky zlepšují peristaltiku střev

V české kuchyni švestky vždy patřily k oblíbenému ovoci. Na stole nemohl chybět švestkový koláč či švestkové knedlíky. Jsou vynikající k přímé konzumaci, zpracované na marmelády, povidla, kompoty, křížaly. A muži je zase milují kvůli domácí slivovici.
Číst dále »
0 komentářů

Borůvky podporují noční vidění

Chodíte do lesa na borůvky? Víte, jaký vliv mají borůvky na naše zdraví a co si z nich můžete připravit dobrého?
Číst dále »
0 komentářů

Maliny čistí střeva

Léto nám dopřává různé sezónní ovoce. Máte rádi maliny? Jsou chutné, zdravé a dají se z nich připravit různé pochoutky.
Číst dále »
0 komentářů

Zdravé ovesné košíčky

Rádi mlsáte, ale kvůli váze se raději mírníte? S následujícím dezertem už nemusíte! Ovesné košíčky jsou velmi snadné na přípravu, chutnají naprosto skvěle a hlavně se nemusíte bát o svou figuru. Můžete si je vychutnat jako vyváženou snídani, svačinku nebo podávat jako sladkou tečku po obědě. A záleží jen na vás, čím si košíčky naplníte. Ať už tvarohem, mascarpone, pudingem, ovocem, fantazii se meze nekladou!
Číst dále »
1 komentář

Vyhledávání článků

Rubriky