Zdravý životní styl

Vyberte si z 367 článků

Zelí zvyšuje naši obranyschopnost

Štamprlička zelné šťávy denně je výbornou prevencí proti chřipce či covidu. Zelí je účinným stimulantem imunity, jeho pravidelná konzumace zvyšuje obranyschopnost našeho těla a pomáhá udržovat správnou funkci orgánů. Kromě toho zelí umí čistit střeva, váže na sebe těžké kovy a odvádí je z těla.
Číst dále »

Punč znamená pět

Punč pochází z Indie, kde se původně pil jako místní alkoholický nápoj. Při jeho přípravě se používalo pěti výchozích surovin (destilát, čaj, cukr, ovocná šťáva, voda), a protože indické slovo “paňč” znamená pět, začalo se takto brzy přezdívat i tomuto nápoji.
Číst dále »

Vínečko růžové

Rosé je víno, které v české kotlině dlouhou dobu stálo ve stínu svých bílých a červených kolegů. Jeho obliba však neustále – a právem – roste. Proto se spolu s námi pojďte vydat za jeho historií, pěstováním a výrobou.
Číst dále »

Oranžová vína

Nejen bílá, červená a růžová mohou být vína podle své barvy. Novinkou posledních let jsou u nás vína oranžová. Kromě zajímavé barvy (může být temně žlutá, měděná, rezavá či zcela oranžová) zaujmou i svojí nezvyklou chutí sherry nebo máty.
Číst dále »

Hroznové víno podporuje hubnutí

Hroznové víno patří mezi jedno z nejzdravějších druhů ovoce vůbec – podporuje imunitu, prospívá při únavě, nervozitě a depresích, posiluje nervy, působí příznivě na naši krásu. Je dokázáno, že lidé žijící v oblasti Středozemního moře vděčí za svoje pevné zdraví právě hroznovému vínu.
Číst dále »

Jaké víno vlastně pijeme?

Nejste z toho také někdy zmatení? Pijete stolní víno, víno s přívlastkem, pozdní sběr, výběr z hroznů nebo bobulí? Pokud nechcete skončit u konstatování, že víno je červené, bílé, růžové či oranžové, pojďte se naučit dělení vín podle jeho jakosti.
Číst dále »

Na chřipku připravit!

Letošní léto jsme se moc neohřáli a mnohdy máme pocit, že si naše tělo vůbec neodpočinulo. Jak tedy čelit chladným měsícům, které jsou teprve před námi? Nabízíme několik tipů, díky nimž si na vás nachlazení ani chřipka nepřijdou.
Číst dále »

Cibule čistí cévy a tepny

Cibule je nejběžnějším druhem zeleniny, bez níž se neobejde snad žádná kuchyně. Přidává se do polévek, je nedílnou součástí většiny omáček, používá se při pečení masa, do salátů, pomazánek, zapékaných pokrmů. A navíc je velice zdravá.
Číst dále »

Česnek snižuje tlak i cholesterol

Česnek se již odpradávna používá jako vnitřní dezinfekce či jako účinný pomocník při nachlazení. Dále pomáhá omezit množství cholesterolu v krvi, snižuje krevní tlak a chrání před bakteriálními a plísňovými infekcemi. Nejnovější studie navíc dokazují, že konzumace česneku snižuje o 50% riziko onemocnění rakoviny žaludku.
Číst dále »

Vyhledávání článků

Rubriky