Zdravý životní styl

Zdravé ovesné košíčky

Rádi mlsáte, ale kvůli váze se raději mírníte? S následujícím dezertem už nemusíte! Ovesné košíčky jsou velmi snadné na přípravu, chutnají naprosto skvěle a hlavně se nemusíte bát o svou figuru. Můžete si je vychutnat jako vyváženou snídani, svačinku nebo podávat jako sladkou tečku po obědě. A záleží jen na vás, čím si košíčky naplníte. Ať už tvarohem, mascarpone, pudingem, ovocem, fantazii se meze nekladou!

Na přípravu asi 6 kusů ovesných košíčků budeme potřebovat:

  • 1 větší hrnek ovesných vloček
  • 1 větší banán
  • med podle chuti (doporučujeme cca 2 až 3 lžíce)
  • ½ lžičky skořice
  • trochu olivového nebo kokosového oleje na vymazání

Na náplň si připravíme:

  • 1 vaničku tvarohu
  • 1 lžíci mléka
  • 2 lžíce medu
  • trochu vanilkového extraktu
  • ovoce dle chuti

Nejprve si v misce rozmačkáme banán. Přisypeme ovesné vločky a promícháme, dokud nám nevznikne hmota, která při zmáčknutí drží pohromadě. Pokud je hmota příliš vlhká, přidáme vločky, pokud naopak nedrží při sobě, přidáme kousek banánu.

Osladíme medem a ovoníme skořicí. K ruce si vezmeme formu na muffiny, do 6 dírek kápneme opravdu maličkou kapičku oleje a pomocí prstů nebo mašlovačky vymastíme.

Do každé dírky vložíme trochu směsi a namačkáme jak na dno, tak také na strany formičky, abychom vytvořili košíček. Troubu předehřejeme na 180°C a košíčky pečeme asi 15 minut, dokud nezezlátnou.

Necháme úplně vychladnout. Mezitím si připravíme náplň. Do tvarohu přidáme mléko a šleháme, dokud nám nevznikne krémová konzistence. V případě potřeby přidáme další lžíci mléka. Osladíme cukrem a přidáme trošku vanilkového extraktu. Hotovým krémem plníme vychladlé košíčky a zdobíme libovolným ovocem.

1 komentář pro článek Zdravé ovesné košíčky

Věra Špalková
Ano- super recept, vyzkoušela jsem 1x a nebude to naposledy, pro návštěvu rodiny dcery to bylo překvápko, hlavně, od mne seniorky, která předkládá hostům klasiku něco tak SUPER nečekali........Mňam! Věra Špalková (Chotěboř)


Zanechte komentář

NEWSLETTER COOP CLUB

Přihlašuji se k odběru týdenního newsletteru s novými recepty, soutěžemi a zajímavými články.