Zdravý životní styl

Zdravé ovesné košíčky

Rádi mlsáte, ale kvůli váze se raději mírníte? S následujícím dezertem už nemusíte! Ovesné košíčky jsou velmi snadné na přípravu, chutnají naprosto skvěle a hlavně se nemusíte bát o svou figuru. Můžete si je vychutnat jako vyváženou snídani, svačinku nebo podávat jako sladkou tečku po obědě. A záleží jen na vás, čím si košíčky naplníte. Ať už tvarohem, mascarpone, pudingem, ovocem, fantazii se meze nekladou!

Na přípravu asi 6 kusů ovesných košíčků budeme potřebovat:

  • 1 větší hrnek ovesných vloček
  • 1 větší banán
  • med podle chuti (doporučujeme cca 2-3 lžíce)
  • ½ lžičky skořice
  • trochu olivového nebo kokosového oleje na vymazání

Na náplň si připravíme:

  • vaničku odtučněného tvarohu
  • 1 lžíci mléka
  • 2 lžíce moučkového cukru (můžeme nahradit medem)
  • trochu vanilkového extraktu
  • ovoce dle chuti

Nejprve si v misce rozmačkáme banán. Přisypeme ovesné vločky a promícháme, dokud nám nevznikne hmota, která při zmáčknutí drží pohromadě. Pokud je hmota příliš vlhká, přidáme vločky, pokud naopak nedrží při sobě, přidáme kousek banánu.

Osladíme medem a ovoníme skořicí. K ruce si vezmeme formu na muffiny, do 6 dírek kápneme opravdu maličkou kapičku oleje a pomocí prstů nebo mašlovačky vymastíme.

Do každé dírky vložíme trochu směsi a namačkáme jak na dno, tak také na strany formičky, abychom vytvořili košíček. Troubu předehřejeme na 180°C a košíčky pečeme asi 15 minut, dokud nezezlátnou.

Necháme úplně vychladnout. Mezitím si připravíme náplň. Do tvarohu přidáme mléko a šleháme, dokud nám nevznikne krémová konzistence. V případě potřeby přidáme další lžíci mléka. Osladíme cukrem a přidáme trošku vanilkového extraktu. Hotovým krémem plníme vychladlé košíčky a zdobíme libovolným ovocem.



Zanechte komentář

NEWSLETTER COOP CLUB

Přihlašuji se k odběru týdenního newsletteru s novými recepty, soutěžemi a zajímavými články.