Zdravý životní styl

Vyberte si z 373 článků

Jablečný ocet (nejen) na hubnutí

Používáte doma jablečný ocet? Pokud ne, tak byste měli začít. Jablečný ocet je totiž vynikající pomocník pro naše trávení, pokožku, ale i dobrý spánek a hubnutí.
Číst dále »

Děláme domácí bylinkové čaje

Podzim nás zahnal dovnitř. Zima nás tam ještě přidrží. A jako nepříjemný bonus na nás útočí nejrůznější respirační onemocnění. Nastal čas, kdy v teple domova oceníme šálek čaje z nasušených ovocných plodů a bylinek, ať jen tak pro zahřátí a osvěžení, či jako pomoc při rýmě a kašli nebo jiných potížích. Vyplatí se mít je připravené do zásoby.
Číst dále »

Znáte batáty?

Batáty jsou sladké oranžové brambory, které se pěstují v tropických oblastech Ameriky, ale dostaneme je i u nás. A protože jsou nejen opravdovou pochoutkou, nýbrž také velmi ceněné pro svou nutriční hodnotu, neměli byste se bát je vyzkoušet. Jsou ideální surovinou, která ozvláštní jídelníček a navíc dodá tělu pořádnou dávku energie i vitaminů.
Číst dále »

Podzimní nápoje plné vitamínů

Vitamíny jsou pro naše zdraví naprosto nezbytné. Podílejí se na metabolismu bílkovin, tuků a cukrů, jsou nenahraditelné k udržení některých tělesných funkcí a pro výstavbu nových tkání. Mají nezastupitelnou roli v prevenci řady onemocnění, zpomalují stárnutí a jsou schopny posilovat imunitní reakce organismu. Dodat je můžeme pomocí nápojů zvaných smoothie nebo teplými vitamínovými bombami.
Číst dále »

Zbrojíme proti podzimnímu nachlazení

Podzim s sebou přináší nejen barevné listí a chladnější dny, ale i zvýšené riziko nachlazení a oslabení imunity. Právě teď je proto ideální čas posílit tělo zdravou stravou, dopřát si dostatek spánku, pravidelný pohyb a nezapomínat ani na duševní pohodu.
Číst dále »

Štěstí z podzimního talíře

Podzim je sice romantickým ročním obdobím, ale zároveň nás dokáže pořádně potrápit. Krátící se dny a klesající rtuť na teploměru dávají lidskému organismu zabrat. Dovolená je za námi a delší prostor k odpočinku v nedohlednu. Častěji uleháme do peřin s nevítanými bacilovými společníky a naopak ráno se nám nechce vyhřátý pelíšek opouštět. Co s tím?
Číst dále »

Kurkuma – zlatý kořen pro zdraví i kuchyni

Kurkuma, často nazývaná „zlaté koření“, si našla cestu z indických a asijských kuchyní až na naše stoly. Není to ale jen běžné koření – díky své výrazné barvě, jemně zemitě-hořké chuti a hlavně zdravotním účinkům patří mezi skutečné superpotraviny.
Číst dále »

Skořice: Koření, nebo lék?

Vůně skořice neodmyslitelně patří nejen k vánočním svátkům, ale obecně k jakémukoliv studenějšímu období roku. Dokáže zahřát ještě dřív, než její příjemně štiplavá chuť pošimrá na jazyku. Ať už asociuje voňavý jablkový závin, svařené víno, rolky z kynutého těsta nebo třeba latté lehce poprášené skořicovým práškem, stačí jen popřát dobrou chuť!
Číst dále »

Med uklidňuje a pomáhá proti nespavosti

Med je odpradávna zařazován mezi přírodní zázraky – jako pochutina i jako podpůrný léčebný prostředek. Med se používá proti kašli, chrapotu, průjmu či žaludečních vředech. Umí hojit rány a zničit bakterie v žaludku a střevech. Uklidňuje, podporuje paměť a působí proti nespavosti.
Číst dále »

Vyhledávání článků

Rubriky