Zdravý životní styl

Vyberte si z 372 článků

Jak posílit náš organismus?

Ordinace lékařů se zas začínají plnit kašlajícími a smrkajícími nešťastníky. Rychle přibývají, protože jsou jich plné tramvaje a autobusy, kina a divadla, kde si viry a bakterie bezplatně předáváme.
Číst dále »

Šípky jsou nabité vitamínem C

Šípkový čaj patřil v bylinné tradici našich babiček k tomu snad nejužívanějšímu léčivému nápoji. Pomáhá při nachlazení, působí proti únavě, celkově osvěžuje a zvyšuje odolnost proti infekcím. Kromě toho jsou šípky nejlepším přírodním lékem proti paradentóze a onemocnění dásní.
Číst dále »

Kysané, čerstvé, zdravé – prostě zelí!

Zelí nemusí být jen příloha ke knedlu-zelu-vepřu. Přinášíme vám hned několik skvělých receptů, které z této tradiční super zdravé suroviny vykouzlí chléb, slaný závin či svěží salát.
Číst dále »

Kysané zelí je poklad

Když si na talíř naložíme porci kysaného zelí, děláme pro své zdraví malý zázrak. Tahle staročeská klasika je chutná, levná, dostupná po celý rok – a přitom napěchovaná vitamíny, minerály a probiotiky. Není divu, že se k ní stále častěji vrací i moderní výživa.
Číst dále »

Sezóna moštování

Letošní zahrádkářská sezóna ovoci přeje. Větve se prohýbají pod tíhou jablek, hrušek, švestek či vinných hroznů. Ne všechno ovoce se dá sníst čerstvé nebo upéct do koláče, a tak přichází ke slovu starý dobrý způsob zpracování, moštování. Tradice, která v českých zemích sahá hluboko do minulosti, dnes znovu ožívá díky komunitním moštárnám i malým rodinným provozům.
Číst dále »

Hrušky odstraňují jedovaté látky z těla

Hrušky provází lidstvo už tisíce let – odvar z nich se používal při horečkách. Dnes víme, že pomáhají neutralizovat těžké kovy jako olovo, rtuť nebo kadmium a zbavují tělo škodlivin.
Číst dále »

Jablka chrání před infarktem

Jablka patří k nejběžnějšímu ovoci, přesto jejich účinky často podceňujeme. Přitom dokážou snížit hladinu cholesterolu, posílit srdce a chránit před infarktem.
Číst dále »

Jablečný ocet (nejen) na hubnutí

Používáte doma jablečný ocet? Pokud ne, tak byste měli začít. Jablečný ocet je totiž vynikající pomocník pro naše trávení, pokožku, ale i dobrý spánek a hubnutí.
Číst dále »

Děláme domácí bylinkové čaje

Podzim nás zahnal dovnitř. Zima nás tam ještě přidrží. A jako nepříjemný bonus na nás útočí nejrůznější respirační onemocnění. Nastal čas, kdy v teple domova oceníme šálek čaje z nasušených ovocných plodů a bylinek, ať jen tak pro zahřátí a osvěžení, či jako pomoc při rýmě a kašli nebo jiných potížích. Vyplatí se mít je připravené do zásoby.
Číst dále »

Vyhledávání článků

Rubriky