Zdravý životní styl

Vyberte si z 363 článků

Připravme si jahodové menu

Sladké, osvěžující a voňavé. To vše pro jahody platí. Přemýšlíte, jak je co nejlépe zužitkovat? Nejprve si ale připomeňme některá fakta, která jste o tomto jinak notoricky známém ovoci možná ani nevěděli.
Číst dále »
0 komentářů

Maliny čistí střeva

Léto nám dopřává různé sezónní ovoce. Máte rádi maliny? Jsou chutné, zdravé a dají se z nich připravit různé pochoutky.
Číst dále »
0 komentářů

Libeček léčí močové cesty

Libeček si našel v naší kuchyni nezastupitelné místo. Je to velmi aromatická bylina, jejíž chuť se dá přirovnat k celeru. Říká se mu také přírodní maggi, jelikož nejen tak voní a chutná, ale umí i nahradit sůl a krásně okoření jakékoliv jídlo.
Číst dále »
0 komentářů

Proč zíváme?

Zívat, či nezívat? Jaké jsou nejčastější příčiny zívání? Co proti zívání dělat? A máme proti němu vlastně něco dělat? Je zívání nakažlivé? To jsou jen některé otázky, které nás napadají, když si takříkajíc můžeme pusu roztrhnout.
Číst dále »
0 komentářů

Černý bez čistí játra a ledviny

Bez černý – lidově nazývaný bezinky, psí bez, smrdibez či smradinky – je listnatý keř, který se používá na mnoho neduhů. V minulosti se jím léčily bolesti zubů, popáleniny či třeba krvácení z nosu. Je osvědčený také například při nachlazení nebo detoxikaci organismu.
Číst dále »
0 komentářů

Znáte všechny druhy pepře?

Kmotře Petře, víte, jakého v kuchyni užít pepře? Na světě existuje přes dva tisíce druhů pepře a koření, které se takto označuje, ačkoliv ve skutečnosti pepřem není. A který z nich používáte v kuchyni vy?
Číst dále »
0 komentářů

Polníček pro pevné nervy

Ačkoliv je polníček hotovou studnicí cenných vitamínů a minerálu, v českých kuchyních si zatím nevybojoval pevné místo. Přitom blahodárně působí nejenom na imunitu, ale hlavně na nervový systém! Dejte si zeleninu pro pevné nervy!
Číst dále »
0 komentářů

Zelený čaj spaluje kalorie

Zelený čaj se pije již 5 000 let a je oblíbený nejen v Číně, Tchaj-wanu, Japonsku a na Středním Východě, ale rozšířil se i do zemí západní Evropy a Severní Ameriky, kde byl dříve více v oblibě čaj černý. Není divu, zelený čaj je velmi účinný lék.
Číst dále »
0 komentářů

Jaké známe druhy cukru?

Bez cukru se neobejdeme, ale vyznáme se v jeho druzích? Existuje například několik typů hnědého cukru, ale pouze nejkvalitnější hnědý cukr obsahuje zdravou melasu stejně jako cukr třtinový. S dalšími druhy cukrů do sebe dostáváme jen prázdné kalorie.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky