Zdravý životní styl

Vyberte si z 374 článků

Ředkvičky chrání před bakteriemi a plísněmi

Ředkvičky jsou u nás velmi oblíbenou zeleninou – mnoho z nás je miluje pro jejich nezaměnitelnou chuť a nedokáže si představit máslem namazaný chléb bez plátků ředkviček. Málokdo už ví, že jsou i pro naše tělo velice prospěšné.
Číst dále »

Květiny k jídlu

Již naši předci využívali květiny jako léčivou sílu přírody. Víte, jaké druhy květů jsou užitečné pro naše zdraví a můžeme je použít v kuchyni?
Číst dále »

Špenát zpomaluje stárnutí

Všichni jistě známe tu fantastickou moc špenátu, o jejíž propagaci se zasloužil i slavný Pepek Námořník. Neobsahuje sice tolik železa, kolik se vždy tvrdilo (tato chyba vznikla posunutím desetinné čárky), ale díky mnoha minerálům a vitamínům posiluje naši imunitu a zpomaluje stárnutí.
Číst dále »

Kopřiva posiluje organismus

Kopřivy nejsou jen na to, abychom z nich jednou za rok udělali špenát. Využití kopřiv je mnohem širší. Jsou celé léčivé – od oddénků přes stonky a listy až po květy – a připravit z nich můžeme i výbornou polévku či bramboráky.
Číst dále »

Jak na nás působí barvy?

Barvy jsou základní součástí našich životů. Barva je symbol, ovlivňuje každého z nás a stabilizuje naši fyzickou, citovou i duševní rovnováhu. Umí také působit na jednotlivé orgány a energetická místa v těle.
Číst dále »

Borůvky podporují noční vidění

Chodíte do lesa na borůvky? Víte, jaký vliv mají borůvky na naše zdraví a co si z nich můžete připravit dobrého?
Číst dále »

První jarní zelenina a bylinky

Startuje období znovuzrození. Po zimní odmlce se probouzí příroda a náš životní rytmus by měl tuto obnovu odrážet. Přichází čas na lehčí, vitamínové a osvěžující jarní ingredience.
Číst dále »

Mlsání oříšků a semínek dovoleno

Existuje celá řada důvodů, proč se člověk rozhodne, že večer u televize už nebude chroupat chipsy, slané oříšky či krekry. Ať už za tím stojí hubnutí do plavek, změna životosprávy, nařízení lékaře, první vlna odhodlání s postupujícím večerem přece jen opadá a my máme chutě.
Číst dále »

Saláty z první jarní zeleniny

Opatrně se začínáme probírat ze zimní hibernace, odkládáme svršky a roste v nás pozvolný příval jarní energie. Po dlouhých mrazivých a zamračených dnech chce naše tělo notnou dávku vitamínů. Je dobré nastartovat jej drobným detoxem a pořádnou náloží antioxidantů a minerálů.
Číst dále »

Vyhledávání článků

Rubriky