Zdravý životní styl

Vyberte si z 359 článků

Jak na bolavá záda

Sedavé povolání přináší jedno smutné prvenství, a totiž každodenní problémy s bolestí zad, tuhnutím svalů i nepříjemnými ústřely. Ať už sedíte za počítačem, pokladnou nebo se probíráte štosy dokumentů, pojďte spolu s námi dát fyzickým neduhům sbohem. Ruku v ruce spolu s tím se zlepší i vaše psychická kondice!
Číst dále »
0 komentářů

Zdravé mlsání pro děti

Které dítě nemá rádo sladké?! Ale co naplat, zdravé to není. Časté pojídání sladkostí s obsahem bílého cukru rafinovaného z cukrové řepy vede k obezitě. Na ni jsou pak navázané kožní problémy, potíže s klouby a páteří, s dechem, děti se snadněji unaví. Přetěžuje se jejich srdíčko, mají již v dětském věku vyšší krevní tlak i cholesterol, problémy se zuby, v dospělosti se přidává cukrovka. I za vznik poruch soustředění a hyperaktivitu se dává vina bílému cukru.
Číst dále »
0 komentářů

Černý bez čistí játra a ledviny

Bez černý – lidově nazývaný bezinky, psí bez, smrdibez či smradinky – je listnatý keř, který se používá na mnoho neduhů. V minulosti se jím léčily bolesti zubů, popáleniny či třeba krvácení z nosu. Je osvědčený také například při nachlazení nebo detoxikaci organismu.
Číst dále »
0 komentářů

Správnou stravou pro správný cholesterol

Je všeobecně známé, že vysokou hladinu cholesterolu v krvi můžeme kromě léků také účinně snížit dietou. Lidé s vysokým tzv. špatným cholesterolem v krvi by proto měli dávat ve svém jídelníčku především přednost rybám, ovoci, zelenině, nebo například vlašským oříškům.
Číst dále »
0 komentářů

Znáte všechny druhy pepře?

Kmotře Petře, víte, jakého v kuchyni užít pepře? Na světě existuje přes dva tisíce druhů pepře a koření, které se takto označuje, ačkoliv ve skutečnosti pepřem není. A který z nich používáte v kuchyni vy?
Číst dále »
0 komentářů

Polníček pro pevné nervy

Ačkoliv je polníček hotovou studnicí cenných vitamínů a minerálu, v českých kuchyních si zatím nevybojoval pevné místo. Přitom blahodárně působí nejenom na imunitu, ale hlavně na nervový systém! Dejte si zeleninu pro pevné nervy!
Číst dále »
0 komentářů

Cizrna pomáhá předcházet stárnutí

Cizrna se podobá velkému hrachu. Je k dostání celá nebo půlená, připravují se z ní nákypy, polévky a dušené pokrmy. Na Středním východě patří cizrna mezi základní potraviny, je však součástí i mnoha evropských a orientálních pokrmů. Navíc je velmi zdravá a proto bychom ji měli jíst co nejčastěji.
Číst dále »
0 komentářů

Pořiďte si za okno bylinky

Pěstování bylinek je velmi prospěšná móda. Vracíme se k široké škále bylinek, které nejen pokrmy ozvláštní, ale dodají jim i spoustu zdraví prospěšných látek. K tomu, abychom si mohli utrhnout čerstvé snítky, vůbec nepotřebujeme zahradu!
Číst dále »
0 komentářů

Zelený čaj spaluje kalorie

Zelený čaj se pije již 5 000 let a je oblíbený nejen v Číně, Tchaj-wanu, Japonsku a na Středním Východě, ale rozšířil se i do zemí západní Evropy a Severní Ameriky, kde byl dříve více v oblibě čaj černý. Není divu, zelený čaj je velmi účinný lék.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky