Zdravý životní styl

Vyberte si z 370 článků

Quinoa pomáhá k lepšímu spánku

Quinoa (čteme kinoa) neboli merlík čilský je rostlina pocházející z jihoamerických And, jejíž semena se používají jako obilnina. Tato drobná kulatá zrnka quinoi se často na první pohled zaměňují s kuskusem nebo amarantem.
Číst dále »
0 komentářů

Cizrna předchází stárnutí

Cizrna se podobá velkému hrachu. Je k dostání celá nebo půlená, připravují se z ní nákypy, polévky a dušené pokrmy. Na Středním východě patří cizrna mezi základní potraviny, je však součástí i mnoha evropských a orientálních pokrmů. Navíc je velmi zdravá a proto bychom ji měli jíst co nejčastěji.
Číst dále »
0 komentářů

Kakao je dobré na srdce

Kakaové boby obsahují značné množství antioxidantů flavonoidů, které mají vliv na ochablé lidské cévy. V kakau se jich skrývá dokonce víc než v červeném víně a mohou tedy hrát významnou roli v prevenci onemocnění srdce.
Číst dále »
0 komentářů

Čokoláda je zdravá!

Čokoláda není zbytečná mlsnota. Již v 19. století jeden slavný přírodovědec tvrdil: „Nikde jinde příroda nevtěsnala takové množství živin na tak malý prostor, jako to udělala v případě kakaových bobů.“ Současné výzkumy to jen potvrzují.
Číst dále »
0 komentářů

Ach, ty karpály!

Taky vás občas brní prsty na rukou, zvlášť na té, kterou víc používáte? Stane se vám, že vám z ruky vypadne hrneček? Budí vás bolest zápěstí ze spaní? Tak to jste zřejmě další pěšák v armádě těch, kteří trpí syndromem karpálního tunelu.
Číst dále »
0 komentářů

Jak se otužovat?

Jste zimomřiví a rádi si v zimě přitopíte, nebo “něco vydržíte“? Nejenže nadměrným topením utratíte spoustu peněz, ale není to ani zdravé. Začněte raději s otužováním. Poradíme vám, jak na to.
Číst dále »
0 komentářů

Bylinky za oknem i v zimě

Venku provazy deště nebo mráz a sníh, fujavice, zahrada spí. My však můžeme mít za oknem malou zelenou zahrádku, jejíž lístky provoní připravované pokrmy, jsou zdravé a některé i léčivé. Mnohé bylinky, které v sezóně rostou venku, snadno vypěstujeme ze semínek i doma.
Číst dále »
0 komentářů

Pozor na omrzliny

Ačkoliv zima je časem zimních radovánek, je třeba myslet také na to, že lidské tělo není uzpůsobeno pro dlouhodobý pobyt v chladném prostředí. K podchlazení organismu může dojít velmi rychle i při teplotách lehce pod nulou, při silném větru je navíc toto riziko několikanásobně vyšší.
Číst dále »
0 komentářů

Polévky pro zahřátí

Polévka musí být grunt, jak říkávaly již naše prababičky. A co taky jiného nás v zimních měsících tak spolehlivě zahřeje a zasytí?
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky