Zdravý životní styl

Vyberte si z 330 článků

Křen vyhání infekce z těla

Křen je vytrvalá bylina s válcovitým kořenem, která má výraznou štiplavou chuť i vůni. Jeho milovníci si těžko dokáží představit ovar nebo jiný druh masa bez nastrouhaného křenu. Křen je navíc přírodní antibiotikum a pomáhá při nachlazení, angíně či chřipce.
Číst dále »
0 komentářů

Šípky jsou nabité vitamínem C

Šípkový čaj patřil v bylinné tradici našich babiček k tomu snad nejužívanějšímu léčivému nápoji. Pomáhá při nachlazení, působí proti únavě, celkově osvěžuje a zvyšuje odolnost proti infekcím. Kromě toho jsou šípky nejlepším přírodním lékem proti paradentóze a onemocnění dásní.
Číst dále »
0 komentářů

Recepty a tipy na posílení imunity

Když přijde “doba virová”, naše tělo prochází zatěžkávací zkouškou. Navíc kromě chřipky, virózy a nachlazení na nás útočí i koronavirus. Imunitu si zvyšujeme nejen pohybem na čerstvém vzduchu, ale i naší stravou. Co tedy jíst, abychom byli zdraví?
Číst dále »
0 komentářů

Proč je kvašení tak zdravé

Naši předkové nechávali na podzim kvasit zelí či okurky, které pak konzumovali po celou zimu. Možná přitom ani nevěděli, jak moc dělají pro své zdraví. Kvašením totiž vznikají laktobacily, které výrazně posilují zdraví našich střev a tím i zlepšují naši celkovou imunitu.
Číst dále »
0 komentářů

Z receptáře báby kořenářky

Existuje plno nejrůznějších léků na nachlazení, bolesti v krku, posílení imunity, bolavé klouby. Řadu přípravků najdeme i v drogeriích a speciálních koutcích obchodů. Nic proti nim nemáme, ale řadu „lektvarů“ a „mazání“ si můžeme vyrobit sami, jako to dělaly naše babičky. Samozřejmě, pokud by nepomohly, je pak nezbytné lékaře a lékárnu navštívit!
Číst dále »
0 komentářů

Pískavice neboli řecké seno

Pískavice neboli řecké seno je pro tuzemské kuchtíky jednou velkou neznámou. Jistě i vy máte pocit, že jste se s ní v kuchyni nikdy nesetkali. Opak je ovšem pravdou. Je totiž součástí celé řady koření, najdete ji v zavařeninách i pečivu. Má cenné přínosy pro zdraví a neurazí ani chuťové pohárky. Nevěříte?
Číst dále »
0 komentářů

Hmyz jako jídlo budoucnosti?

Obvykle vám radíme, jak se nezvaných hmyzích návštěvníků v domácnosti zbavit. Tentokrát vás zkusíme přesvědčit, abyste je naopak přizvali do kuchyně a okusili na vlastní chuťové buňky.
Číst dále »
0 komentářů

Sýr feta a další řecké sýry

Řekne-li se řecká kuchyně, mohou se vám vybavit různé pokrmy. Mezi její hlavní ingredience patří i sýr feta. Co je to za sýr a jaká jídla z něj můžeme připravit?
Číst dále »
0 komentářů

Máte rádi sýr cottage?

Cottage (vyslovujeme “kotydž”) je hrudkovitý tvarohový sýr s vůní a chutí tvarohu a se stopou syrovátky. Není ani uležený, ani barvený. Jeho název pochází z anglického výrazu pro domácí tvarohový sýr (cottage cheese), který se odpradávna vyráběl na farmách ze zkyslého neošetřeného mléka.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky