Zdravý životní styl

Vyberte si z 323 článků

Bydlíme ve stylu Feng-shui

Feng-shui (Feng-šuej) je tradiční čínské učení, které se pokouší nastolit harmonii v prostoru. Jak zdůrazňuje terapeutka Lenka Lavičková, feng-shui napomáhá, aby se lidé v daném místě cítili dobře. Naše babičky toto umění uměly intuitivně využívat, například když si vystavovaly obrázky milovaných členů rodiny.
Číst dále »
1 komentář

Příušnice

Ono nestačí, že jsou příušnice bolestivé, ale navíc malý pacient, který je dostal, má velké otoky v okolí uší a často také krk jak zápasník. Kromě příušních žláz bývají zduřené i podčelistní a podjazykové slinné žlázy. Nemocný může mít postiženu i další žlázu a tou je slinivka břišní.
Číst dále »
0 komentářů

Vitamín A

První vitamíny byl poprvé objeveny v roce 1912 polským biochemikem Kazimirem Funkem. Tak, jak byly jednotlivé vitamíny v průběhu dalších desetiletí objevovány, dostávali název podle počátečních písmen abecedy. My si dnes představíme první z nich – vitamín A.
Číst dále »
0 komentářů

Penízovka sametonohá – vánoční houba

I o Vánocích si mohou na své přijít houbaři. Na slavnostní stůl z jejich spíží putují ty nejlepší pochoutky nasbírané v lesích, uložené v sladkokyselých nálevech, zasolené, usušené, podušené ve vlastní šťávě, uložené v mrazáku, kvašené a jiné. Pravý houbař si však na Vánoce vyrazí na houby čerstvé – penízovky sametonohé.
Číst dále »
0 komentářů

Co obnáší čajový obřad?

Obřad čaje je japonské specifikum přetrvávající v povědomí Japonců již několik staletí. Také pro Evropana je obřad čaje událostí, která obohatí nejen jeho chuťové pohárky, ale přinese mu i další pocitové zážitky.
Číst dále »
0 komentářů

Rybářské žně

Vyvrcholením rybníkářské sezóny, jejím každoročním zakončením jsou podzimní výlovy rybníků, které bývají velkou událostí nejen pro rybníkáře, ale i pro lidi z blízkého či dalekého okolí.
Číst dále »
0 komentářů

Je libo bio salám?

V poslední době se hodně hovoří o biopotravinách. Není divu. Ekologové nám přinášejí nové a nové důkazy o zamoření životního prostředí škodlivými látkami, které zákonitě postihují i potraviny.
Číst dále »
0 komentářů

Nebezpečná salmonelóza

V jídle se nachází množství mikroorganismů. Mnoho těchto malých potvůrek nám nijak neškodí, a proto jim nevěnujeme pozornost. Jejich existenci si však někdy velmi bolestně uvědomíme, když se staneme článkem řetězce nějaké infekční epidemie. Jednou z nejčastějších je salmonelóza.
Číst dále »
1 komentář

Vyhledávání článků

Rubriky