Snad každý někdy během roku řeší, že přibral nějaké to kilo. Pojďme tedy zkusit trochu odlehčit našemu tělu a vyzkoušet 5 nápojů, které ho zaručeně detoxikují.
Jsou barevné, lahodící oku i chuťovým buňkám a jejich příprava se řadí mezi významné společenské události – koktejly. S blížícím se koncem roku se vyplatí začít trénovat, aby výsledek stál opravdu za to. Spolu s námi budou vaše koktejly vyhlášené v širokém okolí a stanou se lahodnou tečkou nejen na silvestrovský večer.
Zpočátku to vypadalo na angínu. Malý pacient si stěžoval na bolesti v krku, sužovala ho horečka, únava – to všechno jsou příznaky, které angínu doprovázejí. Když ale nepolevily ani po dobrání antibiotik, lékař zpozorněl. Otestoval krev na obsah protilátek na viry Epstein Barr, které jsou původcem mononukleózy.
Ananas odbourává nadměrné hromadění tekutiny ve tkáních a obsahuje mnoho dalších cenných látek. Jednou z těch nejcennějších je enzym bromelain, který ničí cizopasné látky ve střevech, snižuje krevní tlak a především přispívá k rozpouštění usazenin na stěnách našich cév.
Paprika patří obdobně jako rajčata nebo brambory do čeledi lilkovitých rostlin a za její pravlast je považováno Mexiko. Věděli jste ale, jak je zdravá? Má totiž pozitivní vliv na celkovou fyzickou i duševní svěžest, posiluje krevní oběh a působí proti vzniku krevních sraženin.
Blíží se Vánoce, doba, ve které jsme vlastně všichni více či méně na měkko, vzpomínáme na doby dávno minulé, lidi blízké, kteří už je s námi trávit nemohou. A tak si i já pokaždé vzpomenu na Štědré dny svého dětství…
Slovenská kotlina nenabízí jen výborné brynzové halušky, polévku kapustnicu nebo bratislavskou pečenku. Najdeme tu samozřejmě i nepřeberné množství nápojů ke zdraví i pro zahřátí! Jakému moku ze Slovenska dáváte přednost vy?
Snad všechny děti mají rády banány. Kromě toho, že jsou sladké, zdravé a syté, jsou i “šikovně zabalené” a tedy vhodné pro svačinku kdykoliv a kdekoliv. Banány jsou prostě ideální pamlsek, který navíc pomáhá při poruchách spánku a uklidňuje nervy.
Tuřín je výborná a hlavně léčivá plodina, která čistí krev, léčí choroby zažívacího ústrojí, zlomeniny či osteoporózu. Šrám na historii tuřínu bohužel udělala II. světová válka, kdy tato levná (krmná) plodina bývala často jedinou stravou v koncentračních táborech.