Zdravé ovoce a zelenina

Vyberte si z 79 článků

Růžičková kapusta prospívá pleti i vlasům

Růžičková kapusta je skvělým pomocníkem při hubnutí – podporuje vylučování vody z těla, pomáhá detoxikaci organismu a odplavování odpadních látek. Kromě toho zlepšuje i kvalitu naší pleti a vlasů. K dostání je od podzimu do jara a vykouzlit se z ní dají v kuchyni opravdu divy.
Číst dále »

Bambusové výhonky

Bambus roste v tropických a subtropických oblastech Asie, Afriky a Ameriky. Musí se rychle sklízet a zpracovat, rychle totiž dřevnatí. Bez bambusových výhonků si snad ani žádnou asijskou kuchyni nelze představit.
Číst dále »

Artyčoky regenerují játra a žlučník

Naše prababičky znaly mnoho druhů zeleniny, na níž se časem jaksi pozapomnělo. Příkladem mohou být artyčoky, které se podávaly třeba dušené na másle nebo plněné nádivkou z telecího masa a bílého vína. Dnes navíc poznáváme, jak moc jsou artyčoky zdravé.
Číst dále »

Fenykl pomáhá proti nadýmání

Fenykl je podobný kopru a jeho plody a semena mají charakteristickou vůni a sladkou chuť podobající se anýzu. Fenykl pomáhá při kašli, semena pak proti nadýmání a pro podporu tvorby mléka u kojících matek.
Číst dále »

Kukuřice zlepšuje schopnost koncentrace

Tato rostlina, rozšířená nyní téměř po celém světě, má svůj původ v peruánských Andách. Je sice energeticky vydatná, na druhou stranu však velmi lehce stravitelná. V kukuřici obsažený vitamín B1 navíc zlepšuje výkon našeho mozku a schopnost soustředit se.
Číst dále »

Třešně snižují cukr v krvi

Třešně jsou zázračným ovocem. Osvědčily se totiž nejen jako nejúčinnější lék pro léčbu dny a snižování bolesti a zánětlivosti při artritidě, ale podle posledních výzkumů třešně podporují produkci inzulínu až o 50% a mohou tak pomoci diabetikům.
Číst dále »

Květák nebo brokolice? Romanesko!

Že jste název tenhle nové zeleniny ještě nikdy neslyšeli a romanesko neochutnali? Ale to je škoda! Romanesko je totiž poněkud pevnější než květák i brokolice, kterým se podobá, takže se hodí nejen jako příloha, ale i například do nákypů nebo k zapékání.
Číst dále »

Vyhledávání článků

Rubriky