Co nám prospívá

Vyberte si z 75 článků

Seznamte se s infrasaunou

Venku si už příliš tepla neužijeme. Kde se pořádně ohřát? Zamiřte do sauny. Že je pro vás ve finské sauně moc velké horko, které vám vadí, či dokonce není vhodné vzhledem k vašemu zdravotnímu stavu? Alternativou je infrasauna.
Číst dále »
0 komentářů

Moruše brání růstu nádorů

Moruše byly velmi ceněny od dávných dob – již Karel I. Veliký nařídil, aby byly moruše pěstovány jako užitečné rostliny na císařské farmě. Z jejich mnoha léčivým účinků jmenujme například zastavení působení rakoviny, zabránění kornatění cév, odstranění únavy či podpoření odkašlávání.
Číst dále »
0 komentářů

Recepty z černého bezu

Z květů či plodů černého bezu se připravuje nespočet léčivých a navíc i chuťově lahodných receptů. Oblíbená jsou jeho žlutavá květenství, která se suší na léčivý čaj (výtečný při nachlazení!), připravují se z nich chutné a vonné šťávy a sirupy nebo se třeba obalená v těstíčku smaží.
Číst dále »
22 komentářů

Proč kupovat biopotraviny?

Odpovědí na tuto otázku je více. My se zaměříme na tři hlavní důvody, proč bychom měli kupovat biopotraviny…
Číst dále »
0 komentářů

Fámy a pravdy o jídle

V dnešní době slýcháme o jídle a potravinách spoustu fám a polopravd. Není nic nového, že se dnes a denně mění názory vědců na určité potraviny a stravovací návyky. Abyste v tom měli alespoň trochu více jasno, pojďte se spolu s námi podívat na některé nepravdy týkající se jídla.
Číst dále »
0 komentářů

Výživová pyramida říká, co jíst

Asi víte, co znamená, když se řekne výživová pyramida. Víte ale, co obsahují její jednotlivá patra? Pokud ano, tak budete i vědět, jak má tedy správně vypadat skladba naší stravy – co bychom měli jíst nejvíce a jaké potraviny naopak co nejméně.
Číst dále »
0 komentářů

Maso bychom měli jíst všichni

Zapřísáhlí vegetariáni samozřejmě souhlasit nebudou, ale odborníci na výživu se shodují v tom, že maso jako takové bychom ze svého jídelníčku vynechávat neměli. Spolu s ostatními živočišnými potravinami totiž tvoří nejhodnotnější součást lidské výživy.
Číst dále »
1 komentář

Regionální potraviny

Poptávka po místních (regionálních) produktech u nás stále roste, o čemž svědčí i úspěch farmářských trhů. Češi již nechtějí nakupovat nekvalitní levné potraviny z jiných zemí. Poznávají, že nejlepší je to, co vyrostlo a bylo vypěstováno kdesi u nich za humny. A právě COOP čím dál tím více spolupracuje s menšími regionálními dodavateli.
Číst dále »
0 komentářů

Bydlíme ve stylu Feng-shui

Feng-shui (Feng-šuej) je tradiční čínské učení, které se pokouší nastolit harmonii v prostoru. Jak zdůrazňuje terapeutka Lenka Lavičková, feng-shui napomáhá, aby se lidé v daném místě cítili dobře. Naše babičky toto umění uměly intuitivně využívat, například když si vystavovaly obrázky milovaných členů rodiny.
Číst dále »
1 komentář

Vyhledávání článků

Rubriky