Co nám prospívá

Vyberte si z 77 článků

Rychlé, zdravé a chutné svačiny

Naše děti se po dlouhé době vrátily opět do škol. Kde ale brát čas na to, abychom si denně připravovali jídlo s sebou do práce a k tomu i dětem do školy? Následující svačinky jsou nejenom zdravé a vydatné, ale také snadné, a proto je můžeme připravit večer před spaním, nebo ještě před tím, než ráno odejdeme.
Číst dále »
0 komentářů

Vegetarián, vegan, vitarián, nebo příznivec paleo?

V dnešním světě je tak trochu moderní žít zdravým životním stylem. Někdo je vegetarián, vegan či vitarián. Ale víme přesně, co tyto slova znamenají a jakými pravidly se lidé žijící tyto životní styly řídí? Pojďme si to osvětlit.
Číst dále »
0 komentářů

Terapie smíchem

Ne nadarmo se říká: “Veselá mysl – půl zdraví.” Smíchem se totiž léčily některé nemoci v dávných dobách. Již tehdy se věřilo, že smích napomáhá při hojení ran, příznivě ovlivňuje trávení, odstraňuje únavu, bolest a deprese.
Číst dále »
0 komentářů

Čedar je jednička mezi sýry

Jeho originální název je Cheddar a pochází z jihozápadní Anglie, kde se vyrábí přibližně od roku 1170. Z původního kozího a ovčího mléka se postupem doby přešlo na výrobu z kravského mléka. Zajímavostí je, že tento sýr má prý svou originální chuť jen tehdy, je-li vyráběn z mléka pouze dvou plemen krav.
Číst dále »
0 komentářů

Příprava na zimu začíná v létě

Naši předci uměli po tisíciletí žít v souladu s přírodou. V létě jedli, co se právě urodilo, a v zimě, co se dalo uskladnit. Vstávali se sluncem, chodili spát se slepicemi. Vůbec to z pohledu lidské historie není tak dávno, kdy jsme to změnili.
Číst dále »
0 komentářů

Lotosový kořen odhleňuje a léčí nachlazení

Lotosový kořen pochází z Číny a je nazýván králem zlomených a poškozených kostí. Kromě toho má však i další léčebné účinky – působí například přímo zázračně při nachlazení, rýmě, kašli či astmatu. Díky jeho nevýrazné chuti jej navíc mohou používat i velmi malé děti.
Číst dále »
4 komentáře

Co Čech, to houbař

„Pojď, hříbečku, do košíčku, pojď, hřibe, do koše…“, také si tuhle odrhovačku broukáte, když procházíte voňavým lesem a bystrýma očima lovíte úskočné klouzky, skryté poddubáky a zrzavé ryzce do večerní smaženice?
Číst dále »
0 komentářů

Nehubněte jen do plavek!

Léto je ročním obdobím, na které se těší snad většina smrtelníků. Přesto na něm najdeme jednu zásadní kaňku. A totiž nutnost odhodit svršky a podívat se pravdě, nebo spíše špíčkům, do očí. Odhlédneme-li od estetického hlediska, plavková sezóna může mít pozitivní dopad na celkové zdraví organismu. Je třeba zamyslet se nad tím, jaké potraviny a hlavně v jakém složení a množství si nakládáme na talíř.
Číst dále »
0 komentářů

Jaké známe druhy olejů

Věděli jste, že olivový olej je sice nejlepší pro studenou kuchyni, ale pro dlouhé smažení se nehodí? A že pro fritování je ideální použít palmový olej? Přečtěte si náš článek o tom, jaké jsou rozdíly mezi základními druhy olejů a jak je každý vhodný na něco jiného.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky