Sójová omáčka. Možná ji také pravidelně využíváte při přípravě různých pokrmů, ale možná jste se nikdy více nezamýšleli nad jejím původem. Podívejme se na ni tedy zblízka.
Chcete zajistit svému tělu dostatek jódu? Obohaťte svůj jídelníček o chytrá vejce, která snáší slepice krmené mořskou řasou a pohankou! Jak prosté a přitom chytré – přesně jako jsou tato zdravá vejce s vysokým obsahem jódu a selenu.
Cider (čteme “sajdr”) se i u nás v posledních letech stává stále oblíbenějším nápojem, na který mnozí nedají dopustit. Někteří ho však mylně považují za typ piva. Co je to vlastně za nápoj?
Milovníkům a znalcům kvalitního čaje oolong dlouze představovat nemusíme. Že se zrovna pokoušíte v nabídce různých čajů zorientovat? Co se skrývá pod názvem „oolong“?
Kdo jednou poznal tento speciální druh čaje, jistě už na pu-erh nezapomene. Zemitá chuť, kterou si jeden zamiluje a druhý bude proklínat, z něj dělá výjimečnou osobnost mezi čaji. O pozitivních účincích (obzvláště na hubnutí) nemluvě!
Víte vlastně, jaký jste sluneční typ a jak dlouho tedy můžete bez obav pobývat na přímém slunci? Přečtěte si naše pravidla správného slunění a rady, zda používat raději opalovací krém, mléko, emulzi nebo olej.
Yzop je bylina, jež má trochu kafrovou, kořenitou vůni a mírně hořkou chuť. Zajímavé je, že název rostliny se objevuje už v biblických žalmech. Také meduňku lékařskou dávno znali a používali například Řekové a Římané. Obě zmíněné byliny se používají v domácím léčitelství.