Co nám prospívá

Vyberte si z 80 článků

Čedar je jednička mezi sýry

Jeho originální název je Cheddar a pochází z jihozápadní Anglie, kde se vyrábí přibližně od roku 1170. Z původního kozího a ovčího mléka se postupem doby přešlo na výrobu z kravského mléka. Zajímavostí je, že tento sýr má prý svou originální chuť jen tehdy, je-li vyráběn z mléka pouze dvou plemen krav.
Číst dále »

Lotosový kořen odhleňuje a léčí nachlazení

Lotosový kořen pochází z Číny a je nazýván králem zlomených a poškozených kostí. Kromě toho má však i další léčebné účinky – působí například přímo zázračně při nachlazení, rýmě, kašli či astmatu. Díky jeho nevýrazné chuti jej navíc mohou používat i velmi malé děti.
Číst dále »

Jaké známe druhy olejů

Věděli jste, že olivový olej je sice nejlepší pro studenou kuchyni, ale pro dlouhé smažení se nehodí? A že pro fritování je ideální použít palmový olej? Přečtěte si náš článek o tom, jaké jsou rozdíly mezi základními druhy olejů a jak je každý vhodný na něco jiného.
Číst dále »

Mějte dostatek vápníku

Náš organismus potřebuje pro své správné fungování mimo jiné i minerály. Vápník patří mezi ty nejdůležitější. Přijímáte ho v dostatečném množství?
Číst dále »

Vegetariánství je také alternativa

Vegetariánství není v historii lidstva nic nového. Antropologové zjistili, že maso například nejedli gladiátoři a proto je také v dobových pramenech označovali za jedlíky zrní. Pokud i vy z různých příčin odmítáte maso, můžete jej dnes nahradit mnoha různými výrobky (robi masem, tofu, seitanem či šmakounem) a přitom si pochutnáte.
Číst dále »

Jaro je doba zázraků

S prvními teplejšími slunečními paprsky vám přinášíme vyprávění léčitelky, bylinkářky a kartářky Ivany Reginy Kupcové-Sádlové o bylinkách, stromech či kamenech. O tom, že bychom se na jaře měli zastavit, očistit své tělo a načerpat energii z věcí kolem nás.
Číst dále »

Zelený ječmen a chlorela vyléčí ekzémy

Sladkovodní řasa chlorela a šťáva z mladého ječmene jsou produkty, o jejichž síle se přesvědčila terapeutka Lenka Lavičková sama na sobě. Přečtěte si spolu s námi, oč se tu vlastně jedná a proč jsou zelený ječmen s chlorelou tak zdravé.
Číst dále »

Pepř podporuje trávení

Pepř, původem indické koření, ve svých základních barevných formách představuje pro lidský organismus velká pozitiva – kromě zlepšení trávení působí například jako afrodisiakum či povzbuzuje srdeční činnost.
Číst dále »

Nebojme se podzimu!

Podzim je pro někoho oblíbené období, pro jiného naopak smutná doba, doprovázená v pochmurných dnech pochmurnou náladou. Pojďte se spolu s námi podívat na to, jak nám podzimní dny mohou přinášet radost.
Číst dále »

Vyhledávání článků

Rubriky