Niva s plísní uvnitř, 45% tuku v sušině
Stručný popis výrobku: Tato tradiční pochoutka získala své jméno podle šumavských luk. V současné době tento lahodný sýr s modrozelenou plísní už nezraje jako dříve ve skalních štolách, ale v moderních klimatizovaných nadzemních sklepích. Výroba nivy, plísňového sýru typu rokfóru, trvá i se zráním jeden měsíc. Nezaměnitelnou chuť jí dodává kultura Penicillium rocqueforti, kterou si sýraři pěstují v závodové laboratoři a postup si bedlivě střeží. K sýru se skvěle hodí plná červená vína, například Shiraz Cabernet nebo Chianti. Složení výrobku: Tuk v sušině 45 %, sušina 52 % mléko, jedlá sůl, mlékařské kultury, ušlechtilá plíseň Penicillium roqueforti Výživové údaje: 100 g %RHP/100 g energetická hodnota 328 kcal/1363 kJ tuky celkem 26 g z toho nasycené mastné kyseliny 17 g sacharidy 0,6 g z toho cukry 0,6 g bílkoviny 23 g sůl 3,7 g RHP = referenční hodnota příjmu u průměrné dospělé osoby (8 400 kJ/2 000 kcal) Alergeny: mléko, mlékařské kultury
Detail produktu »