Zdravý životní styl

Vyberte si z 365 článků

Šípky jsou nabité vitamínem C

Šípkový čaj patřil v bylinné tradici našich babiček k tomu snad nejužívanějšímu léčivému nápoji. Pomáhá při nachlazení, působí proti únavě, celkově osvěžuje a zvyšuje odolnost proti infekcím. Kromě toho jsou šípky nejlepším přírodním lékem proti paradentóze a onemocnění dásní.
Číst dále »

Štěstí z podzimního talíře

Podzim je sice romantickým ročním obdobím, ale zároveň nás dokáže pořádně potrápit. Krátící se dny a klesající rtuť na teploměru dávají lidskému organismu zabrat. Dovolená je za námi a delší prostor k odpočinku v nedohlednu. Častěji uleháme do peřin s nevítanými bacilovými společníky a naopak ráno se nám nechce vyhřátý pelíšek opouštět. Co s tím?
Číst dále »

Podzimní nápoje plné vitamínů

Vitamíny jsou pro naše zdraví naprosto nezbytné. Podílejí se na metabolismu bílkovin, tuků a cukrů, jsou nenahraditelné k udržení některých tělesných funkcí a pro výstavbu nových tkání. Mají nezastupitelnou roli v prevenci řady onemocnění, zpomalují stárnutí a jsou schopny posilovat imunitní reakce organismu. Dodat je můžeme pomocí nápojů zvaných smoothie nebo teplými vitamínovými bombami.
Číst dále »

Červená řepa umí zázraky

Červená řepa je vlastně superpotravina, o jejíž účincích nelze pochybovat. Snižuje cholesterol, zpomaluje projevy stárnutí, zlepšuje činnost srdce a dokonce působí proti vzniku rakoviny. Máte ji také rádi?
Číst dále »

Jablečný ocet

Používáte doma jablečný ocet? Pokud ne, tak byste měli začít. Jablečný ocet je totiž vynikající pomocník pro naše trávení, pokožku, hladinu cholesterolu, hladinu cukru, ale i dobrý spánek. Kromě toho pomáhá také při hubnutí.
Číst dále »

Amarant chrání naše klouby, chrupavky a svaly

Pojďme si posvítit na laskavé semínko (amarantu se totiž přezdívá také laskavec), které v našem jídelníčku ještě příliš nezdomácnělo. A to je škoda, protože v sobě skrývá pokladnici zdraví pro všechny generace.
Číst dále »

Pohanka regeneruje játra

Naši předkové dobře věděli, že pohanka, kterou k nám údajně při svých nájezdech dovezli ve 13. století Tataři, je velmi zdravá. Proč se nazývá pohanka, je tedy nabíledni. Jejímu odolnějšímu druhu se říkalo tatarka.
Číst dále »

Hrušky odstraňují jedovaté látky z těla

Hrušky konzumovali lidé již před více než 3000 lety. Odvar z hrušek nebo hruškových křížal se odpradávna podával při všech chorobách spojených s vyššími teplotami a zimnicí. Hrušky také neutralizují a z těla vylučují těžké kovy, jako je olovo, rtuť nebo kadmium.
Číst dále »

Jablka chrání před infarktem

Jablka provázejí lidstvo doslova od nepaměti. Přece utržení jablka ze stromu poznání bylo prvotním hříchem lidského pokolení. Zlaté jablko zdobené drahokamy se stalo součástí symbolů královské moci. Aby ne, pod zdánlivě obyčejnou slupkou se skrývá přímo pokladnice výživných látek a lahodných chutí.
Číst dále »

Vyhledávání článků

Rubriky