Zdravé potraviny

Vyberte si z 48 článků

Není olej jako olej

Na českém trhu jsou v současné době desítky různých druhů olejů. Určitě vás často láká kdejaký olej koupit a vyzkoušet. Ruku na srdce, víte, jak a kdy jaký olej použít? Nebo v tom občas plavete? Přinášíme pár rad, jak oleje správně využívat nejen v kuchyni, ale například i v kosmetice. S oleji totiž musíme nakládat rozumně. Každý se totiž nehodí ke všemu a na všechno.
Číst dále »

Znáte chytrá vejce s jódem a selenem?

Chcete zajistit svému tělu dostatek jódu? Obohaťte svůj jídelníček o chytrá vejce, která snáší slepice krmené mořskou řasou a pohankou! Jak prosté a přitom chytré – přesně jako jsou tato zdravá vejce s vysokým obsahem jódu a selenu.
Číst dále »

Kukuřičná kaše zvaná polenta

Polenta je kukuřičná kaše rozšířená především v severní Itálii, ale také v Chorvatsku, Rumunsku a Černé Hoře. Podává se jako silně omaštěná kaše se sklenicí kyselého mléka.
Číst dále »

Vyhledávání článků

Rubriky