Zdravé potraviny

Vyberte si z 47 článků

Zdravější vánoční pečení

Jak si letos užít vánoční pečení tak, aby bylo lehčí, zdravější a přitom pořád stejně dobré? Stačí pár chytrých změn a nebude vám těžko.
Číst dále »

Domácí vanilkový extrakt a cukr

Rádi pečete? Jakmile jednou vyzkoušíte při pečení pravou vanilku, sami poznáte ten rozdíl ve vůni a chuti. A na ostatní vanilkové náhražky už si brzy ani nevzpomenete.
Číst dále »

Oříšky jsou chutné i léčivé

Kromě neodolatelné chuti nalezneme v oříšcích spoustu užitečných živin. Například pistácie snižují cholesterol, kešu léčí oči i kůži, mandle uklidňují nervy, arašídy chrání před zubním kazem a vlašské ořechy zase snižují krevní tlak. Jak bychom tedy mohli odolat tomuto zdravému mlsání?
Číst dále »

Vlašské ořechy působí blahodárně na mozek

Jejich energetická hodnota je dost vysoká – již 7 ořechů obsahuje přibližně 185 kalorií, což spálíme asi čtyřiceti minutami chůze. Přesto vlašské ořechy v sobě mají více kladů než záporů. Snižují riziko cukrovky a rakoviny, zlepšují soustředění, zbystřují a zrychlují paměť, blahodárně působí na snížení našeho cholesterolu či krevního tlaku.
Číst dále »

Dýňová a slunečnicová semínka snižují cholesterol

Jsou malá a nenápadná, přesto v sobě skrývají pokladnici plnou zdraví! Možná právě proto je opeřencům do zpěvu, když celý den zobají nejrůznější zrníčka. Zobněte si taky!
Číst dále »

Kurkuma – zlatý kořen pro zdraví i kuchyni

Kurkuma, často nazývaná „zlaté koření“, si našla cestu z indických a asijských kuchyní až na naše stoly. Není to ale jen běžné koření – díky své výrazné barvě, jemně zemitě-hořké chuti a hlavně zdravotním účinkům patří mezi skutečné superpotraviny.
Číst dále »

Skořice: Koření, nebo lék?

Vůně skořice neodmyslitelně patří nejen k vánočním svátkům, ale obecně k jakémukoliv studenějšímu období roku. Dokáže zahřát ještě dřív, než její příjemně štiplavá chuť pošimrá na jazyku. Ať už asociuje voňavý jablkový závin, svařené víno, rolky z kynutého těsta nebo třeba latté lehce poprášené skořicovým práškem, stačí jen popřát dobrou chuť!
Číst dále »

Hmyz jako jídlo budoucnosti?

Obvykle vám radíme, jak se nezvaných hmyzích návštěvníků v domácnosti zbavit. Tentokrát vás zkusíme přesvědčit, abyste je naopak přizvali do kuchyně a okusili na vlastní chuťové buňky.
Číst dále »

Víte, co znamená RAW?

RAW (čteme ró) označuje potraviny, které nejsou tepelně zpracované při vysokých teplotách. Díky tomu si uchovávají maximum přirozených živin, vitamínů a minerálů. V COOPu seženete dvě RAW tyčinky Nový Den: Mango s kešu a Malina.
Číst dále »

Vyhledávání článků

Rubriky