Co nám prospívá

Vyberte si z 76 článků

Štěstí z podzimního talíře

Podzim je sice romantickým ročním obdobím, ale zároveň nás dokáže pořádně potrápit. Krátící se dny a klesající rtuť na teploměru dávají lidskému organismu zabrat. Dovolená je za námi a delší prostor k odpočinku v nedohlednu. Častěji uleháme do peřin s nevítanými bacilovými společníky a naopak ráno se nám nechce vyhřátý pelíšek opouštět. Co s tím?
Číst dále »
0 komentářů

Jablečný ocet

Používáte doma jablečný ocet? Pokud ne, tak byste měli začít. Jablečný ocet je totiž vynikající pomocník pro naše trávení, pokožku, hladinu cholesterolu, hladinu cukru, ale i dobrý spánek. Kromě toho pomáhá také při hubnutí.
Číst dále »
0 komentářů

Připravme si jahodové menu

Sladké, osvěžující a voňavé. To vše pro jahody platí. Přemýšlíte, jak je co nejlépe zužitkovat? Nejprve si ale připomeňme některá fakta, která jste o tomto jinak notoricky známém ovoci možná ani nevěděli.
Číst dále »
0 komentářů

Znáte všechny druhy pepře?

Kmotře Petře, víte, jakého v kuchyni užít pepře? Na světě existuje přes dva tisíce druhů pepře a koření, které se takto označuje, ačkoliv ve skutečnosti pepřem není. A který z nich používáte v kuchyni vy?
Číst dále »
0 komentářů

Zdravé cukroví začíná u zdravých surovin

Také řešíte, jaké cukroví nabízet svým dětem či sami sobě? Tak se pojďte spolu s námi zaměřit na zdravé recepty spolu s výběrem zdravých surovin.
Číst dále »
0 komentářů

Jarní očista aneb Probuďme své tělo

Naše tělo lenošilo celou zimu. Probuďme ho proto po zimním spánku a svlečme starou kůži! Nyní – s přicházejícím astronomickým jarem – je navíc ideální doba připravit se na další sezónu.
Číst dále »
0 komentářů

Blanšírováním k pestřejšímu jídelníčku

Chcete být skutečným mistrem kuchyně? Chcete docílit toho, že z talíře zmizí i jindy nepříliš vábně vypadající zelenina? Zkuste nepříliš rozšířenou techniku blanšírování. Vrátí na talíř barvy, vitamíny i výraznější chutě!
Číst dále »
0 komentářů

Jak stravou podpořit duševní pohodu

To, co jíme, nás ovlivňuje. Nejen naše fyzické zdraví či hmotnost, ale také duševní pohodu. Víte, jaké složky potravy jsou v tomto ohledu pro náš jídelníček podstatné?
Číst dále »
0 komentářů

Lehká a zdravá kuchyně po celý rok

Strava je jedním ze zásadních aspektů formujícím naše tělo, ale i naši psychiku. Také v práci po těžkém obědě sotva udržíte oči, proléváte se silnou kávou a vstáváte unaveni i po vydatném spánku? Vaše tělo potřebuje notný přísun energie, takže je na čase odlehčit jídelníček! 
Číst dále »
1 komentář

Vyhledávání článků

Rubriky