Co nám prospívá

Vyberte si z 75 článků

Jak odlehčit tělu v novém roce?

Bohatá vánoční a sváteční tabule je pro většinu z nás důvodem, proč se v lednu vyhýbat váze obloukem. Nejde však jen o kila navíc, ale i o to, že náš organizmus dostal během konce roku hodně zabrat a teď volá po nápravě.
Číst dále »
0 komentářů
30 prosince., 2022
Co nám prospívá

Dáváte si novoroční předsevzetí?

Na každém konci je nejhezčí to, že něco nového začíná. Prvního ledna se tedy pro velkou část smrtelníků naskytne příležitost, jak změnit svůj život k lepšímu. Ne snad že by po celý rok byla zásadní životní změna nemožná, avšak na začátku další roční etapy jde už o jakýsi celosvětový sport, jehož je třeba se zúčastnit.
Číst dále »
0 komentářů

Kapr v méně obvyklé podobě

Nejpopulárnější obyvatel českých rybníků je spjatý s vánočními svátky stejně jako ozdobený stromeček. Usmažený v trojobalu je nejoblíbenějším štědrovečerním pokrmem. Co letos obměnit zvyklosti a naservírovat kapra v méně obvyklé podobě?
Číst dále »
0 komentářů

Zdravější vánoční dobroty

Jak už to tak bývá, vánoční svátky obecně spojujeme nejen s dárky, rodinnou atmosférou a pohádkami. Neodmyslitelně k nim patří také klasické přecpávání se nejrůznějšími pochoutkami. Kdo by také dokázal odolat lákavým kouskům cukroví, vánočce, bramborovému salátu, smaženým řízkům a kaprovi?
Číst dále »
0 komentářů

Jablečný ocet

Používáte doma jablečný ocet? Pokud ne, tak byste měli začít. Jablečný ocet je totiž vynikající pomocník pro naše trávení, pokožku, hladinu cholesterolu, hladinu cukru, ale i dobrý spánek. Kromě toho pomáhá také při hubnutí.
Číst dále »
0 komentářů

Štěstí z podzimního talíře

Podzim je sice romantickým ročním obdobím, ale zároveň nás dokáže pořádně potrápit. Krátící se dny a klesající rtuť na teploměru dávají lidskému organismu zabrat. Dovolená je za námi a delší prostor k odpočinku v nedohlednu. Častěji uleháme do peřin s nevítanými bacilovými společníky a naopak ráno se nám nechce vyhřátý pelíšek opouštět. Co s tím?
Číst dále »
0 komentářů

Vaříme kaši k snídani, obědu i večeři

V dnešní hektické době má jen málokdo času nazbyt. Vydatná kaše je tedy skvělým způsobem, jak tělu dopřát kvalitní potravu plnou všech potřebných látek, a přitom nestrávit v kuchyni drahocenné minuty navíc. Ať už hledáte snídani, která vás nastartuje na dlouhý den, rychlý oběd nebo večeři pro sladké sny, kaše je přesně tou cestou, jakou se vydat.
Číst dále »
1 komentář

Jogurt je lék

Už po staletí jsou jogurty potravinou národů a etnických skupin dožívajících se vysokého věku. Ty zdravější z jogurtů navíc obsahují kromě vysokého procenta vápníku také velké množství stopových prvků a mléčné mikrobiální kultury (laktobacily a bifidobakterie).
Číst dále »
0 komentářů

Pijeme zákys, podmáslí, kefír, kyšku, acidofilní či jogurtové mléko?

Procházíme-li kolem regálu se zakysanými mléčnými výrobky, zůstává nám z toho rozum stát. Proč se každý z nich jmenuje jinak? Přečtěte si náš článek a budete hned moudřejší.
Číst dále »
3 komentáře

Vyhledávání článků

Rubriky