Zdravý životní styl

Vyberte si z 371 článků

Čaj pu-erh odbourává tuky i cholesterol

Kdo jednou poznal tento speciální druh čaje, jistě už na pu-erh nezapomene. Zemitá chuť, kterou si jeden zamiluje a druhý bude proklínat, z něj dělá výjimečnou osobnost mezi čaji. O pozitivních účincích (obzvláště na hubnutí) nemluvě!
Číst dále »

Pravidla pro bezpečné opalování

Víte vlastně, jaký jste sluneční typ a jak dlouho tedy můžete bez obav pobývat na přímém slunci? Přečtěte si naše pravidla správného slunění a rady, zda používat raději opalovací krém, mléko, emulzi nebo olej.
Číst dále »

Znáte yzop a meduňku?

Yzop je bylina, jež má trochu kafrovou, kořenitou vůni a mírně hořkou chuť. Zajímavé je, že název rostliny se objevuje už v biblických žalmech. Také meduňku lékařskou dávno znali a používali například Řekové a Římané. Obě zmíněné byliny se používají v domácím léčitelství.
Číst dále »

Diety našich předků

Začátek třetího tisíciletí zastihl lidstvo v překotné touze jíst zdravě. A tak nás napadlo: Jaké asi rady na zdravou výživu dostávaly naše babičky?
Číst dále »

Mangold chrání játra

Na pultech našich obchodů či na farmářských trzích se stále častěji můžete setkat s mangoldem. I tak existuje velká skupina lidí, která o této zelenině nikdy neslyšela.
Číst dále »

Čekanka stimuluje játra a žlučník

Tuto dvouletou rostlinu znali už staří Řekové a Římané. Naše babičky či prababičky pak používaly rozdrcený pražený čekankový kořen jako kávovou náhražku – cikorku. Dnes se čekanka salátová pěstuje v Evropě, severní Africe i Asii a její rychlené puky se sklízejí od zimy až do jara.
Číst dále »

Chřest podporuje krvetvorbu

Víte, že chřest můžeme koupit zelený, bílý či fialový? Bez ohledu na barvu jsou však jeho účinky na zdraví přímo zázračné! Je důležitý pro správné hormonální procesy v těle, obnovu a omlazování buněk a krvetvorbu, ale i pro naši mentální kondici, zdravý spánek, paměť a pevné nervy.
Číst dále »

Růžičková kapusta prospívá pleti i vlasům

Růžičková kapusta je skvělým pomocníkem při hubnutí – podporuje vylučování vody z těla, pomáhá detoxikaci organismu a odplavování odpadních látek. Kromě toho zlepšuje i kvalitu naší pleti a vlasů. K dostání je od podzimu do jara a vykouzlit se z ní dají v kuchyni opravdu divy.
Číst dále »

Zdravá chvilička Petra Havlíčka

Ing. Petr Havlíček absolvoval Vysokou školu zemědělskou v Brně, obor technologie potravin. Tento známý specialista na zdravou výživu spolupracoval např. s běžkyní Kateřinou Neumannovou nebo desetibojaři Tomášem Dvořákem a Romanem Šebrlem. Nám zde dnes prozradí, jaké jsou mýty kolem zdravé výživy.
Číst dále »

Vyhledávání článků

Rubriky