Zdravý životní styl

Vyberte si z 371 článků

Svatomartinské víno

Svatomartinská vína jsou první vína ročníku, se kterým si podle tradice můžete přiťuknout na sv. Martina 11. listopadu v 11 hodin. Jedná se o vína svěží a ovocná, která sice zrála pouhých pár týdnů, ale za tuto dobu již stačila získat svůj osobitý charakter. Neváhejte proto tato mladá vína ochutnat!
Číst dále »
0 komentářů

Jak si vychutnat víno?

Jak známo, pití vína v rozumné míře je zdravé. Jak si ale tento nápoj starý téměř jako lidstvo samo dokonale vychutnat – tedy do jaké skleničky a při jaké teplotě jej nalévat a co sledovat v jeho barvě, vůni a chuti?
Číst dále »
0 komentářů

Celer zvyšuje potenci

Celer jako přírodní afrodisiakum sice znali už staří Egypťané, u nás byl však objeven až v 17. století. Dnes se celer – ať už kořenový, řapíkatý nebo listový – pěstuje po celém světě a mezi lidovými léčiteli je notoricky známý právě pro svůj blahodárný vliv na mužskou potenci.
Číst dále »
0 komentářů

Návrat ke kořenům kořenové zeleniny

Tradiční kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel a pastinák) patří k bohatým zdrojům minerálních solí, sacharidů a vitaminů. Má vysokou dietetickou hodnotu a léčivé účinky. Dobře se skladuje a je tak k dispozici v syrovém stavu po celou zimu. Navíc poslední roky prožívá svůj návrat do naší kuchyně.
Číst dále »
0 komentářů

Červená řepa umí zázraky

Červená řepa je vlastně superpotravina, o jejíž účincích nelze pochybovat. Snižuje cholesterol, zpomaluje projevy stárnutí, zlepšuje činnost srdce a dokonce působí proti vzniku rakoviny. Máte ji také rádi?
Číst dále »
1 komentář

Mrkev snižuje výskyt rakoviny

Mrkev se používá v léčitelství jako močopudný a projímavý prostředek, při šerosleposti, močových kamenech a revmatických zánětech kloubů. Šťáva z kořene pomáhá také při ischemické chorobě srdeční. Před několika lety bylo zjištěno, že látka falkarinol obsažená v mrkvi může snižovat rozvoj rakoviny.
Číst dále »
0 komentářů

Kysané zelí udržuje zdravá střeva

Už za dob starých mořeplavců nesmělo kysané zelí chybět na žádné mnohaměsíční plavbě. Nakrouhané naložené listy bílého zelí dodávaly námořníkům sílu při těžké práci a chránily posádku před obávanými kurdějemi. Také dnes může kysané zelí prokázat našemu tělu nejednu službu.
Číst dále »
0 komentářů

Křen vyhání infekce z těla

Křen je vytrvalá bylina s válcovitým kořenem, která má výraznou štiplavou chuť i vůni. Jeho milovníci si těžko dokáží představit ovar nebo jiný druh masa bez nastrouhaného křenu. Křen je navíc přírodní antibiotikum a pomáhá při nachlazení, angíně či chřipce.
Číst dále »
0 komentářů

Vaříme kaši k snídani, obědu i večeři

V dnešní hektické době má jen málokdo času nazbyt. Vydatná kaše je tedy skvělým způsobem, jak tělu dopřát kvalitní potravu plnou všech potřebných látek, a přitom nestrávit v kuchyni drahocenné minuty navíc. Ať už hledáte snídani, která vás nastartuje na dlouhý den, rychlý oběd nebo večeři pro sladké sny, kaše je přesně tou cestou, jakou se vydat.
Číst dále »
1 komentář

Vyhledávání článků

Rubriky