Zdravý životní styl

Vyberte si z 381 článků

Na chřipku připravit!

Letošní léto jsme se moc neohřáli a mnohdy máme pocit, že si naše tělo vůbec neodpočinulo. Jak tedy čelit chladným měsícům, které jsou teprve před námi? Nabízíme několik tipů, díky nimž si na vás nachlazení ani chřipka nepřijdou.
Číst dále »

Cibule čistí cévy a tepny

Cibule je nejběžnějším druhem zeleniny, bez níž se neobejde snad žádná kuchyně. Přidává se do polévek, je nedílnou součástí většiny omáček, používá se při pečení masa, do salátů, pomazánek, zapékaných pokrmů. A navíc je velice zdravá.
Číst dále »

Česnek snižuje tlak i cholesterol

Česnek se již odpradávna používá jako vnitřní dezinfekce či jako účinný pomocník při nachlazení. Dále pomáhá omezit množství cholesterolu v krvi, snižuje krevní tlak a chrání před bakteriálními a plísňovými infekcemi. Nejnovější studie navíc dokazují, že konzumace česneku snižuje o 50% riziko onemocnění rakoviny žaludku.
Číst dále »

Jedlé kaštany pro celiaky i diabetiky

Již v minulosti byly kaštany využívány jako krmivo pro zvířata a potrava pro lidi, než se rozšířilo pěstování brambor. Málokdo ale ví, že jedlé kaštany jsou velmi zdravé – kromě jiného neobsahují fruktózu ani glukózu (tím pádem je mohou konzumovat i diabetici) a jsou vhodné i pro bezlepkovou dietu.
Číst dále »

Myrobalány třešňové neboli lidově špendlíky

V druhé půli léta se již mnohé stromy prohýbají pod úrodou ovoce. Stačí se jen natáhnout a trhat. Součástí tradiční české kuchyně jsou například výborné a velmi zdravé žluté špendlíky, které se hodí na výrobu marmelád, povidel či jemného destilátu.
Číst dále »

Máte rádi řecký jogurt?

V českých obchodech najdete různé suroviny a pochutiny typické pro rozmanité mezinárodní kuchyně, nevyjímaje řeckou. Dostupný nám je i klasický řecký jogurt. Patříte i vy mezi jeho příznivce?
Číst dále »

Saláty s vůní dálek

S teplejším počasím nastává čas, kdy je potřeba zformovat si trochu postavu. Ale jak? Připravte si k jídlu místo propečené krkovice nějaký z našich salátů. Jsou zdravé, chutné a nebudete chtít už jiné!
Číst dále »

Jahodové mámení

Čerstvě natrhané jahody – opojná sladká vůně, která se pojí s létem víc než cokoliv jiného. Znáte ve svém okolí vůbec někoho, kdo tohle červené ovoce nezbožňuje?
Číst dále »

Léčivé jahodové recepty

Jahody vždy představovaly vždy nejenom laskominu, která se rozplývá na jazyku, ale i ovoce s léčivými účinky. Kromě plodů, které jsou přímo zázračné například na dnu, jsou léčivé i listy jahodníků, jež se používají na nemoci ledvin a močových cest.
Číst dále »

Vyhledávání článků

Rubriky