Zdravý životní styl

Vyberte si z 373 článků

Pozor na omrzliny

Ačkoliv zima je časem zimních radovánek, je třeba myslet také na to, že lidské tělo není uzpůsobeno pro dlouhodobý pobyt v chladném prostředí. K podchlazení organismu může dojít velmi rychle i při teplotách lehce pod nulou, při silném větru je navíc toto riziko několikanásobně vyšší.
Číst dále »

Jak odlehčit tělu v novém roce?

Bohatá vánoční a sváteční tabule je pro většinu z nás důvodem, proč se v lednu vyhýbat váze obloukem. Nejde však jen o kila navíc, ale i o to, že náš organizmus dostal během konce roku hodně zabrat a teď volá po nápravě.
Číst dále »

Ach, ta kocovina…

Narozeninové a jiné oslavy mnozí pojímají velmi bujaře. Ovšem ty následky – bolest hlavy, nevolnost, slabost, sucho v ústech… Co s tím? Podívejme se na nějaké rady, jak se zbavit kocoviny.
Číst dále »

Káva přináší radost a sblížení

Vůně linoucí se z kávovaru vyvolává pocit tepla, který připomíná vánoční atmosféru. Káva vystihuje podstatu Vánoc – lásku, sdílení a pospolitost. Moderní kávovary jsou navíc vybaveny několika nastaveními, takže oblíbený nápoj si každý může připravit pouhým stisknutím tlačítka…
Číst dále »

Zahřejme se horkým nápojem

Chladné teploty si přímo říkají o nějakou tu teplou tekutou lahůdku – ať už se jedná o alkoholickou nebo nealkoholickou variantu. Zahřejí nás po náročné cestě z práce, provoní kuchyni a navodí správnou útulnou atmosféru. Dáte si s námi šálek?
Číst dále »

Na jakých oříšcích si rádi pochutnáváte?

Oříšky jsou chutné i léčivé, o tom není žádných pochyb. Nicméně jsou mezi nimi rozdíly v chuti, velikosti nebo třeba množství tuku. Které druhy jsou vaše oblíbené?
Číst dále »

Celer zvyšuje potenci

Celer jako přírodní afrodisiakum sice znali už staří Egypťané, u nás byl však objeven až v 17. století. Dnes se celer – ať už kořenový, řapíkatý nebo listový – pěstuje po celém světě a mezi lidovými léčiteli je notoricky známý právě pro svůj blahodárný vliv na mužskou potenci.
Číst dále »

Mrkev snižuje výskyt rakoviny

Mrkev se používá v léčitelství jako močopudný a projímavý prostředek, při šerosleposti, močových kamenech a revmatických zánětech kloubů. Šťáva z kořene pomáhá také při ischemické chorobě srdeční. Před několika lety bylo zjištěno, že látka falkarinol obsažená v mrkvi může snižovat rozvoj rakoviny.
Číst dále »

Vaříme kaši k snídani, obědu i večeři

V dnešní hektické době má jen málokdo času nazbyt. Vydatná kaše je tedy skvělým způsobem, jak tělu dopřát kvalitní potravu plnou všech potřebných látek, a přitom nestrávit v kuchyni drahocenné minuty navíc. Ať už hledáte snídani, která vás nastartuje na dlouhý den, rychlý oběd nebo večeři pro sladké sny, kaše je přesně tou cestou, jakou se vydat.
Číst dále »

Vyhledávání článků

Rubriky