Zdravý životní styl

Vyberte si z 375 článků

Znáte všechny druhy pepře?

Kmotře Petře, víte, jakého v kuchyni užít pepře? Na světě existuje přes dva tisíce druhů pepře a koření, které se takto označuje, ačkoliv ve skutečnosti pepřem není. A který z nich používáte v kuchyni vy?
Číst dále »

Zelený čaj spaluje kalorie

Zelený čaj se pije již 5 000 let a je oblíbený nejen v Číně, Tchaj-wanu, Japonsku a na Středním Východě, ale rozšířil se i do zemí západní Evropy a Severní Ameriky, kde byl dříve více v oblibě čaj černý. Není divu, zelený čaj je velmi účinný lék.
Číst dále »

Polníček pro pevné nervy

Ačkoliv je polníček hotovou studnicí cenných vitamínů a minerálu, v českých kuchyních si zatím nevybojoval pevné místo. Přitom blahodárně působí nejenom na imunitu, ale hlavně na nervový systém! Dejte si zeleninu pro pevné nervy!
Číst dále »

Ovesné vločky pomáhají hubnout

Žaludek ocení, když může zpracovávat něco zdravého, tělu prospěšného, lehce stravitelného a přitom chutného. Řada takových pokrmů se dá připravit z vloček vyrobených z nejmladší obiloviny – ovsa. A málokdo ví, že ovesné vločky navíc pomáhají hubnout.
Číst dále »

Máta povzbuzuje trávení i chuť k jídlu

Mít doma po ruce mátu, ať čerstvou, nebo sušenou, není vůbec k zahození. Její nejběžnější užití ve formě velmi lahodného čaje má dlouhou tradici – nejen díky chuti a vůni, ale především pro blahodárné účinky na naše tělo.
Číst dále »

Jaro alergiky netěší

Už v únoru se začínají plnit čekárny a ordinace lékařů dospělými i malými pylovými alergiky. Tehdy jim začnou potíže dělat líska a olše. V březnu se přidají jasan s vrbou a topolem. A v dubnu? Dub, bříza, habr, buk a lípa. Jen jim pár kvetoucích stromů v máji ubude, nastoupí trávy. Není divu, že řada postižených, kteří se jarními měsíci doslova prokýchají a prosmrkají, má radši zimu.
Číst dále »

Vajíčka jsou zdravá

Možná máte ještě v živé paměti pohádku o tom, jak zlé vejce může za vysoký krevní cholesterol. Dávno pryč jsou doby, kdy se doporučovaly maximálně dva žloutky za týden. Ukazuje se, že pravidelná konzumace vajec naopak našemu srdci prospívá. Pojďte spolu s námi lépe porozumět tomuto nutričnímu pokladu.
Číst dále »

Medvědí česnek čistí tělo

Již staří Slované pěstovali medvědí česnek. A dnes zažívá v našich zahradách a kuchyních svou renesanci. Navíc kromě své výtečné chuti působí léčivě a používá se například jako přírodní antibiotikum, močopudný prostředek, mírné projímadlo nebo ke snížení krevního tlaku a čištění krve.
Číst dále »

Zajistěte si přísun omega 3 mastných kyselin

Omega 3 mastné kyseliny jsou esenciálními nenasycenými mastnými kyselinami, které jsou pro naše zdraví velmi důležité. O co přesně jde a jak si zajistit jejich dostatek?
Číst dále »

Vyhledávání článků

Rubriky