Zdravý životní styl

Vyberte si z 370 článků

Pravidla pro bezpečné opalování

Víte vlastně, jaký jste sluneční typ a jak dlouho tedy můžete bez obav pobývat na přímém slunci? Přečtěte si naše pravidla správného slunění a rady, zda používat raději opalovací krém, mléko, emulzi nebo olej.
Číst dále »
1 komentář

Znáte yzop a meduňku?

Yzop je bylina, jež má trochu kafrovou, kořenitou vůni a mírně hořkou chuť. Zajímavé je, že název rostliny se objevuje už v biblických žalmech. Také meduňku lékařskou dávno znali a používali například Řekové a Římané. Obě zmíněné byliny se používají v domácím léčitelství.
Číst dále »
0 komentářů

Diety našich předků

Začátek třetího tisíciletí zastihl lidstvo v překotné touze jíst zdravě. A tak nás napadlo: Jaké asi rady na zdravou výživu dostávaly naše babičky?
Číst dále »
0 komentářů

Mangold chrání játra

Na pultech našich obchodů či na farmářských trzích se stále častěji můžete setkat s mangoldem. I tak existuje velká skupina lidí, která o této zelenině nikdy neslyšela.
Číst dále »
0 komentářů

Čekanka stimuluje játra a žlučník

Tuto dvouletou rostlinu znali už staří Řekové a Římané. Naše babičky či prababičky pak používaly rozdrcený pražený čekankový kořen jako kávovou náhražku – cikorku. Dnes se čekanka salátová pěstuje v Evropě, severní Africe i Asii a její rychlené puky se sklízejí od zimy až do jara.
Číst dále »
0 komentářů

Chřest podporuje krvetvorbu

Víte, že chřest můžeme koupit zelený, bílý či fialový? Bez ohledu na barvu jsou však jeho účinky na zdraví přímo zázračné! Je důležitý pro správné hormonální procesy v těle, obnovu a omlazování buněk a krvetvorbu, ale i pro naši mentální kondici, zdravý spánek, paměť a pevné nervy.
Číst dále »
0 komentářů

Růžičková kapusta prospívá pleti i vlasům

Růžičková kapusta je skvělým pomocníkem při hubnutí – podporuje vylučování vody z těla, pomáhá detoxikaci organismu a odplavování odpadních látek. Kromě toho zlepšuje i kvalitu naší pleti a vlasů. K dostání je od podzimu do jara a vykouzlit se z ní dají v kuchyni opravdu divy.
Číst dále »
0 komentářů

Zdravá chvilička Petra Havlíčka

Ing. Petr Havlíček absolvoval Vysokou školu zemědělskou v Brně, obor technologie potravin. Tento známý specialista na zdravou výživu spolupracoval např. s běžkyní Kateřinou Neumannovou nebo desetibojaři Tomášem Dvořákem a Romanem Šebrlem. Nám zde dnes prozradí, jaké jsou mýty kolem zdravé výživy.
Číst dále »
0 komentářů

Bambusové výhonky

Bambus roste v tropických a subtropických oblastech Asie, Afriky a Ameriky. Musí se rychle sklízet a zpracovat, rychle totiž dřevnatí. Bez bambusových výhonků si snad ani žádnou asijskou kuchyni nelze představit.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky