Zdravý životní styl

Vyberte si z 377 článků

Jak odlehčit tělu v novém roce?

Bohatá vánoční a sváteční tabule je pro většinu z nás důvodem, proč se v lednu vyhýbat váze obloukem. Nejde však jen o kila navíc, ale i o to, že náš organizmus dostal během konce roku hodně zabrat a teď volá po nápravě.
Číst dále »

Ach, ta kocovina…

Narozeninové a jiné oslavy mnozí pojímají velmi bujaře. Ovšem ty následky – bolest hlavy, nevolnost, slabost, sucho v ústech… Co s tím? Podívejme se na nějaké rady, jak se zbavit kocoviny.
Číst dále »
1 ledna., 2024
Co nám prospívá

Dáváte si novoroční předsevzetí?

Na každém konci je nejhezčí to, že něco nového začíná. Prvního ledna se tedy pro velkou část smrtelníků naskytne příležitost, jak změnit svůj život k lepšímu. Ne snad že by po celý rok byla zásadní životní změna nemožná, avšak na začátku další roční etapy jde už o jakýsi celosvětový sport, jehož je třeba se zúčastnit.
Číst dále »

Káva přináší radost a sblížení

Vůně linoucí se z kávovaru vyvolává pocit tepla, který připomíná vánoční atmosféru. Káva vystihuje podstatu Vánoc – lásku, sdílení a pospolitost. Moderní kávovary jsou navíc vybaveny několika nastaveními, takže oblíbený nápoj si každý může připravit pouhým stisknutím tlačítka…
Číst dále »

Zahřejme se horkým nápojem

Chladné teploty si přímo říkají o nějakou tu teplou tekutou lahůdku – ať už se jedná o alkoholickou nebo nealkoholickou variantu. Zahřejí nás po náročné cestě z práce, provoní kuchyni a navodí správnou útulnou atmosféru. Dáte si s námi šálek?
Číst dále »

Na jakých oříšcích si rádi pochutnáváte?

Oříšky jsou chutné i léčivé, o tom není žádných pochyb. Nicméně jsou mezi nimi rozdíly v chuti, velikosti nebo třeba množství tuku. Které druhy jsou vaše oblíbené?
Číst dále »

Celer zvyšuje potenci

Celer jako přírodní afrodisiakum sice znali už staří Egypťané, u nás byl však objeven až v 17. století. Dnes se celer – ať už kořenový, řapíkatý nebo listový – pěstuje po celém světě a mezi lidovými léčiteli je notoricky známý právě pro svůj blahodárný vliv na mužskou potenci.
Číst dále »

Návrat ke kořenům kořenové zeleniny

Tradiční kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel a pastinák) patří k bohatým zdrojům minerálních solí, sacharidů a vitaminů. Má vysokou dietetickou hodnotu a léčivé účinky. Dobře se skladuje a je tak k dispozici v syrovém stavu po celou zimu. Navíc poslední roky prožívá svůj návrat do naší kuchyně.
Číst dále »

Mrkev snižuje výskyt rakoviny

Mrkev se používá v léčitelství jako močopudný a projímavý prostředek, při šerosleposti, močových kamenech a revmatických zánětech kloubů. Šťáva z kořene pomáhá také při ischemické chorobě srdeční. Před několika lety bylo zjištěno, že látka falkarinol obsažená v mrkvi může snižovat rozvoj rakoviny.
Číst dále »

Vyhledávání článků

Rubriky