Hovězí maso nakrájíme na malé kostky a vložíme spolu s (na osminy) pokrájenou cibulí, bobkovým listem, celým pepřem a novým kořením do dvou litrů studené vody. Vaříme do poloměkka (asi 1 a 1/2 hodiny), pak přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso a vaříme dál (cca 1/2 hodiny). Mezitím si oloupeme červenou řepu (pozor – loupeme ji a krájíme v rukavicích), kořenovou zeleninu a brambory. Vše nakrájíme na kostičky či proužky. K masu jako první dáme kysané zelí a nakrájenou červenou řepu. (Poznámka: Kdybychom neměli řepu čerstvou, ale předvařenou, dáme ji až naposledy). Asi po 20 minutách přihodíme i pokrájenou kořenovou zeleninu a brambory. Vše dovaříme doměkka. Nakonec přidáme na plátky nakrájenou klobásu a rajčatový protlak. Dochutíme octem a solí. Těsně před podáváním ozdobíme zakysanou smetanou a zelenými bylinkami.