V hlubší pánvi si rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm oloupanou a najemno pokrájenou cibuli a rozdrcený česnek. Po 2 minutách přidáme oloupanou a nastrouhanou mrkev a restujeme další 2 minuty. Přidáme očištěné a nadrobno pokrájené žampiony a restujeme ještě asi 3 minuty.Mezitím si na druhé pánvi nasucho osmahneme mleté hovězí maso (až se začne drolit) a přidáme jej spolu s kuřecím vývarem, rajčatovým protlakem, worcesterovou omáčkou, cukrem a bobkovým listem k mrkvi a žampionům. Přikryjeme pokličkou a zvolna vaříme zhruba 15 minut. V této době si také uvaříme v horké a mírně osolené vodě těstoviny. Uvařené těstoviny zcedíme, zakápneme olivovým olejem a nandáme na talíře. Přelijeme je boloňskou omáčkou, posypeme podle chuti troškou nasekané jarní cibulky a ihned podáváme.

Poznámka: Recept na boloňské špagety v dospělé verzi naleznete ZDE