Z kuřecích jater opatrně stáhneme žluč – dáváme při tom pozor, aby se neprotrhla! Játra ochutíme solí, pepřem a jemně nasekanými lístky petržele a šalotky. Játra vhodíme do vařicí vody a vaříme je asi 5 až 6 minut. Poté stáhneme z ohně, směs jemně nasekáme a propasírujeme přes jemné síto. Na pánvi si zahřejeme máslo a opečeme na něm posekanou vepřovou slaninu. Smícháme ji s propasírovanými játry a vzniklou kaši dáme do hlubší (kameninové) mísy, kde do ní zapracujeme změklé máslo (zpracováváme vařečkou nebo dřevěnou lžící). V závěru vmícháme i čerstvě našlehanou smetanu. Pěnu z kuřecích jater podáváme jako překrm s čerstvým pečivem.

Poznámka: Vyzkoušejte tuto pěnu v kombinaci s brusinkovým džemem nebo brusinkovou marmeládou – recept na náš brusinkový džem naleznete ZDE