Nejprve si rozdrtíme sušenky a k nim přidáme rozehřáté máslo. Smícháme a namačkáme na dno dortové formy. Vložíme do trouby předehřáté na 180° Celsia a pečeme asi 10 min. Korpus vyndáme, necháme vychladnout. Nyní se pustíme do náplně: Želatinu dáme do studené vody a necháme ji nabobtnat. Mezitím si do misky přendáme tuhou část kokosové šlehačky z plechovky vychlazeného kokosového mléka (vodu nevyléváme, ale použijeme na nějaký nápoj). Přidáme bílý smetanový jogurt, mascarpone, cukr a kakaový prášek. Společně vyšleháme elektrickým šlehačem. Nabobtnanou želatinu vymačkáme, přendáme do kastrůlku, přidáme 2 až 3 lžíce vody a pomalu zahříváme. Počkáme, až se zcela rozpustí (nevaříme!). K teplé želatině přidáme trochu vyšlehaného krému a promícháme. Poté smícháme s veškerým krémem a vzniklou náplň přendáme na upečený (vychladlý) sušenkový korpus. Cheesecake ozdobíme nastrouhanou čokoládou a dáme vychladit do ledničky.