Ovoce omyjeme, podle potřeby oloupeme, nakrájíme na kousky a ty dáme do mísy. Zalijeme tmavým rumem a šťávou z limetky a posypeme mletým novým kořením. Přikryjeme a necháme asi 1/2 hodiny při pokojové teplotě odstát. Mezitím si připravíme limetkové žervé: Do misky dáme smetanový sýr, nastrouhanou limetkovou kůru s moučkovým cukrem a vše dobře promícháme. Vzniklé limetkové žervé dáme do ledničky. Šťávu z ovoce scedíme (uchováme!) a jednotlivé kousky ovoce napíchneme na špejle. Špízy dáme na předehřátý gril, posypeme třtinovým cukrem a grilujeme zhruba 5 minut, dokud nezačne hnědnout. Ogrilované špízy přendáme na talíře a přelijeme schovanou šťávou z ovoce. Podáváme s vychlazeným limetkovým žervé.