Nejprve si smícháme mouku s vejci, poté postupně přidáme mléko a rozpuštěné máslo, nakonec cukr a sůl. Mícháme tak dlouho, až nám vznikne hladké a vláčné těsto. Na pánvičce si mezitím rozpustíme kousek másla na smažení a na něj nalijeme trochu připraveného těsta (snažíme se, aby palačinky byly co nejtenčí!) Osmažíme po obou stranách dozlatova. Hotové palačinky mírně stočíme či přeložíme a podáváme je s oloupanými kiwi pokrájenými na plátky, ozdobené čokoládovou polevou a nastrouhanou čokoládou.

Poznámka:  Crêpe či crêpes (čteme krepé) jsou velmi tenké palačinky, které pochází z Bretaně ve Francii a jsou tak považovány za francouzské národní jídlo. Jejich název je odvozený z latinského “crispa” a znamená „stočený“. Tyto palačinky se obvykle na pánvi roztírají speciálním kuchařským náčiním, aby byly opravdu co nejtenčí. Dnes jsou crêpes oblíbené po celém světě.