Zdravý životní styl

Vyberte si z 290 článků

Ředkvičky chrání před bakteriemi a plísněmi

Ředkvičky jsou u nás velmi oblíbenou zeleninou – mnoho z nás je miluje pro jejich nezaměnitelnou chuť a nedokáže si představit máslem namazaný chléb bez plátků ředkviček. Málokdo už ví, že jsou i pro naše tělo velice prospěšné.
Číst dále »
0 komentářů

Kiwi odstraňuje stres a zlepšuje náladu

Kiwi je popínavá rostlina pocházející z Číny, ze které se sklidí až 200 kg plodů. Toto ovoce velikostí podobné slepičímu vejci obsahuje velké množství vitamínu C, a proto je výbornou prevencí chřipek, nachlazení a rýmy. Zároveň pomáhá zvládat stres a podporuje tvorbu hormonů pro dobrou náladu.
Číst dále »
0 komentářů

Grep + pomeranč = pomelo

Pokud máte rádi pomelo, děláte dobře svému tělu. Je totiž vydatným zdrojem draslíku, pomáhá proti vysokému cholesterolu i proti srdečním nemocem. Má jen velmi málo kalorií, minimum tuku, sodíku a cholesterolu.
Číst dále »
0 komentářů

Jak jíst podle ročních období

Každé roční období přináší v našich končinách jiné klima, které bychom měli respektovat, i co se týče stravování. Co zrovna venku roste, je právě to, co naše tělo potřebuje. Například v létě tělo potřebuje ochladit, a tak sáhneme po čerstvém ovoci a zelenině, které v tomto období dozrává. V zimě naopak potřebujeme zahřívat a vyživovat naše ledviny, jež jsou podle tradiční čínské medicíny radiátorem našeho těla. Proto jíme uskladněnou kořenovou zeleninu, zatímco čerstvé saláty omezíme na minimum.
Číst dále »
0 komentářů

Sója a sójové mléko

Jak jste na tom s konzumací sóji a pitím sójového mléka? Že jste slyšeli, že je sója zdravá a pak zase, že není? Důležité je hlavně to, zda je fermentovaná či nefermentovaná, protože výrobky z fermentované sóji přináší našemu tělu mnoho důležitých živin.
Číst dále »
0 komentářů
Únor 14., 2018
Zdraví a nemoci

Aby z nosu nekapalo

Jakmile venkovní teploty kolísají, podceníme často vhodné oblečení a prochladneme. To je ten pravý okamžik, kdy viry dokáží prolomit náš imunitní systém a zasáhne nás některá z respiračních chorob. Poradíme vám, jak s tím bojovat.
Číst dále »
0 komentářů

Recepty a tipy na posílení imunity

Tak je tu opět „doba virová“, v níž naše tělo prochází zatěžkávací zkouškou, protože na nás ze všech stran útočí chřipka, viróza či hrozí nachlazení. Imunitu si zvyšujeme nejen pohybem na čerstvém vzduchu, ale i naší stravou. Co tedy jíst, abychom byli zdraví?
Číst dále »
0 komentářů

Jablka chrání před infarktem

Jablka provázejí lidstvo doslova od nepaměti. Přece utržení jablka ze stromu poznání bylo prvotním hříchem lidského pokolení. Zlaté jablko zdobené drahokamy se stalo součástí symbolů královské moci. Aby ne, pod zdánlivě obyčejnou slupkou se skrývá přímo pokladnice výživných látek a lahodných chutí.
Číst dále »
0 komentářů

Ledový salát pomáhá usnout

Ledový salát se podobá hlávkovému salátu, ale jeho listy jsou tužší a drží více u sebe. Svůj název získal podle lesklého povrchu listů, které vypadají jako zkřehlé mrazem. Málokdo však tuší, že ledový salát je velmi zdravý – mimo jiné zmírňuje stres, uklidňuje nervy a pomáhá při usnutí.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky