Zdravý životní styl

Vyberte si z 285 článků

Léčivé jahodové recepty

Jahody vždy představovaly vždy nejenom laskominu, která se rozplývá na jazyku, ale i ovoce s léčivými účinky. Kromě plodů, které jsou přímo zázračné například na dnu, jsou léčivé i listy jahodníků, jež se používají na nemoci ledvin a močových cest.
Číst dále »
0 komentářů

Děláme dietní zmrzlinu

Už podle názvu si musíte říkat, co je to za nesmysl? Zmrzlina přece nepatří ke zdravým a rozhodně ne dietním pochutinám. V následujícím návodu se ale dozvíte, jak si oblíbenou studenou dobrotu dopřát naprosto bez výčitek a s vědomím, že ji můžete sníst celou mísu. A to nejlepší na tom je, že si můžete připravit téměř jakoukoli oblíbenou příchuť, fantazii se meze nekladou.
Číst dále »
1 komentář

Brambory snižují krevní tlak a posilují cévy

Věděli jste, že brambory dokáží nejen zasytit, ale i ochránit naše tělo? Pravidelná konzumace brambor totiž pomáhá udržet zdravé a silné srdce a přispívá k léčbě vysokého krevního tlaku a vysoké hladiny cholesterolu. Brambory jsou dále důležité pro zdravé kosti, klouby, šlachy a svaly, ale i pro kůži, vlasy či nehty.
Číst dále »
0 komentářů

Jahody zvyšují sexuální apetit

Jahody byly dříve považovány pro svou chuť za královské ovoce, či za ovoce lásky, kdy jejich konzumace měla podporovat chuť k sexu. I dnes se tvrdí, že jahody mají pozitivní účinek na tvorbu mužského hormonu testosteronu, který aktivuje spermie k životu.
Číst dále »
0 komentářů

Jak se bránit klíšťatům?

Tento týden bychom se měli mít na pozoru před klíšťaty. Slunce a teplo se jim totiž vyloženě líbí, a proto je předpověď jejich aktivity od tohoto pátku do neděle na nejvyšším – desátém stupni. Přinášíme vám tipy, jak se klíšťatům bránit a jak se jich zbavit, pokud jsou již přisátá.
Číst dále »
0 komentářů

Diety našich předků

Začátek třetího tisíciletí zastihl lidstvo v překotné touze jíst zdravě. A tak nás napadlo: Jaké asi rady na zdravou výživu dostávaly naše babičky?
Číst dále »
0 komentářů

Mangold chrání játra

Na pultech našich obchodů či na farmářských trzích se stále častěji můžete setkat s mangoldem. I tak existuje velká skupina lidí, která o této zelenině nikdy neslyšela.
Číst dále »
0 komentářů

Cizrna pomáhá předcházet stárnutí

Cizrna se podobá velkému hrachu. Je k dostání celá nebo půlená, připravují se z ní nákypy, polévky a dušené pokrmy. Na Středním východě patří cizrna mezi základní potraviny, je však součástí i mnoha evropských a orientálních pokrmů. Navíc je velmi zdravá a proto bychom ji měli jíst co nejčastěji.
Číst dále »
0 komentářů

Čekanka stimuluje játra a žlučník

Tuto dvouletou rostlinu znali už staří Řekové a Římané. Naše babičky či prababičky pak používaly rozdrcený pražený čekankový kořen jako kávovou náhražku – cikorku. Dnes se čekanka salátová pěstuje v Evropě, severní Africe i Asii a její rychlené puky se sklízejí od zimy až do jara.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky