Zdravý životní styl

Vyberte si z 296 článků

Meruňky zpomalují stárnutí

Kromě mnoha zdraví prospěšných látek posilujících imunitu či snižujících hladinu cholesterolu mají meruňky ještě jednu zkrášlující funkci – zpomalují proces stárnutí, posilují naše vlasy, pokožku a nehty. Říká se jim proto také ovoce zdraví.
Číst dále »
0 komentářů

Papriky posilují krevní oběh

Paprika patří obdobně jako rajčata nebo brambory do čeledi lilkovitých rostlin a za její pravlast je považováno Mexiko. Věděli jste ale, jak je zdravá? Má totiž pozitivní vliv na celkovou fyzickou i duševní svěžest, posiluje krevní oběh a působí proti vzniku krevních sraženin.
Číst dále »
0 komentářů

Rajčata prospívají naší pokožce, vlasům i nehtům

Rajčata patří k nejrozšířenějším druhům zeleniny na světě. Pochází z Peru a Ekvádoru a do Evropy se dostala v 16. století. Poslední lékařské studie potvrdily, že u lidí konzumujících pravidelně rajčata se snižuje riziko nádorových onemocnění.
Číst dále »
0 komentářů

Mandlové mléko

K nejpopulárnějším (ne)mlékům patří to mandlové. V jeho případě dokonce nejsme odkázáni jen na pulty obchodů, ale můžeme si jej sami vyrobit. Co byste o mandlovém „mléce“ měli vědět?
Číst dále »
0 komentářů

Jahodové mámení

Čerstvě natrhané jahody – opojná sladká vůně, která se pojí s létem víc než cokoliv jiného. Znáte ve svém okolí vůbec někoho, kdo tohle červené ovoce nezbožňuje?
Číst dále »
0 komentářů

Bezlepková dieta a letní mlsání

Letní období je ve znamení dovolených, výletů, prázdnin, což pro celiaky není jednoduché v rámci stravování. Znamená to zjišťování si, zda se v dané lokalitě nacházejí restaurace, bufety nebo hotely, které jsou schopny zajistit bezlepková jídla.
Číst dále »
0 komentářů

Jak začít s bezlepkovou dietou?

Bezlepková dieta spočívá v úplném vyloučení potravin obsahujících lepek z jídelníčku. Lepek (gluten) je směs bílkovin obsažených v pšenici, žitu, ječmeni, ovsu, kamutu a špaldě. Lékaři většinou poskytnou informace o nemoci, ale nenaučí vás, jak si poradit v běžném životě, kde a co nakupovat, jak vybírat potraviny a čím se řídit při výběru. Jak vařit, péct a co čím při dietě nahradit. I bez lepku se dá žít plnohodnotně, když víte jak na to.
Číst dále »
0 komentářů

Květák snižuje riziko nádorů

Květák se pěstoval na Středním východě už v době před naším letopočtem, u nás se pak rozšířil v polovině 18. století. Dřív byl považován hlavně za zeleninu chudých, dnes víme, že díky množství cenných látek je jedním z prvků zdravé kuchyně.
Číst dále »
0 komentářů

Brambory snižují krevní tlak a posilují cévy

Věděli jste, že brambory dokáží nejen zasytit, ale i ochránit naše tělo? Pravidelná konzumace brambor totiž pomáhá udržet zdravé a silné srdce a přispívá k léčbě vysokého krevního tlaku a vysoké hladiny cholesterolu. Brambory jsou dále důležité pro zdravé kosti, klouby, šlachy a svaly, ale i pro kůži, vlasy či nehty.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky