Zdravý životní styl

Vyberte si z 308 článků

Vlašské ořechy působí blahodárně na mozek

Jejich energetická hodnota je dost vysoká – již 7 ořechů obsahuje přibližně 185 Kalorií, což spálíme asi čtyřiceti minutami chůze. Přesto vlašské ořechy v sobě mají více kladů než záporů. Snižují riziko cukrovky a rakoviny, zlepšují soustředění, zbystřují a zrychlují paměť, blahodárně působí na snížení našeho cholesterolu či krevního tlaku.
Číst dále »
0 komentářů
Srpen 23., 2019
Zdravé potraviny

Chia semínka jsou skvělá pro diabetiky

Chia semínkách znali již staří Aztékové. My navíc dnes víme, že chia semínka umí snížit hladinu cukru v krvi a obsahují veliké množství omega 3 mastných kyselin.
Číst dále »
0 komentářů

Zajistěte si přísun omega 3 mastných kyselin

Omega 3 mastné kyseliny. Začnete-li se zajímat o zdravý životní styl, uslyšíte o nich a ignorovat byste je rozhodně neměli. Pro náš organismus jsou důležité. O co přesně jde a jak si zajistit jejich dostatek?
Číst dále »
0 komentářů

Avokádo zlepšuje paměť

Avokádo je nejkvalitnější salátové ovoce vůbec. Konzumuje se z něj čerstvá máslovitá dužnina, jež má mezi ovocem nejvyšší výživnou hodnotu. Hlavně však obsahuje hodně lecitinu, který účinně snižuje hladinu cholesterolu a zlepšuje naši paměť.
Číst dále »
0 komentářů

Okurky čistí tělo i pleť

Do Evropy se okurky dostaly díky zámořským plavbám asi v 16. století. Jejich blahodárné účinky neunikly pozornosti tehdejších lékařů i lidových léčitelů. Bílkoviny v okurce obsažené povzbuzují ledviny, omezují buněčné bujení, pročišťují ústrojí a působí hojivě na pokožku.
Číst dále »
0 komentářů

Broskve zlepšují náladu

Broskve jsou ovoce s vynikající chutí i vůní. Obsahují navíc velké množství niacinu (vitamínu B3), díky němuž zlepšují naši náladu a snižují případnou nervozitu a vnitřní neklid. Zároveň broskve pomáhají při léčbě bronchitidy, kašle a astmatu.
Číst dále »
0 komentářů

Rajčata prospívají naší pokožce, vlasům i nehtům

Rajčata patří k nejrozšířenějším druhům zeleniny na světě. Pochází z Peru a Ekvádoru a do Evropy se dostala v 16. století. Poslední lékařské studie potvrdily, že u lidí konzumujících pravidelně rajčata se snižuje riziko nádorových onemocnění.
Číst dále »
0 komentářů

Hroznové víno podporuje hubnutí

Hroznové víno patří mezi jedno z nejzdravějších druhů ovoce vůbec – podporuje imunitu, prospívá při únavě, nervozitě a depresích, posiluje nervy, působí příznivě na naši krásu. Je dokázáno, že lidé žijící v oblasti Středozemního moře vděčí za svoje pevné zdraví právě hroznovému vínu.
Číst dále »
0 komentářů

Jablka chrání před infarktem

Jablka provázejí lidstvo doslova od nepaměti. Přece utržení jablka ze stromu poznání bylo prvotním hříchem lidského pokolení. Zlaté jablko zdobené drahokamy se stalo součástí symbolů královské moci. Aby ne, pod zdánlivě obyčejnou slupkou se skrývá přímo pokladnice výživných látek a lahodných chutí.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky