Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme na menší kostičky nebo slabé proužky, okořeníme solí a pepřem a necháme chvilku odležet. Mezitím si připravíme dresink: Ten vyrobíme tak, že všechny uvedené ingredience ušleháme ponorným mixérem a vzniklý dresink dáme vychladit. Nyní si zprudka osmahneme připravené a pokrájené kuřecí maso na olivovém oleji na pánvi. Hotové opečené maso dáme do mísy a na pánvi se zbylým olejem osmažíme i na kostičky nakrájenou bílou bagetu. Při opékání ke krutonům z bagety přidáme i prolisovaný česnek a na závěr krutony trochu osolíme. Poté omyjeme, osušíme a natrháme ledový salát. Dáme jej do mísy s opečenými kousky masa, přihodíme krutony z bagetky a vše zalijeme vychlazeným dresinkem. Posypeme strouhaným parmazánem či jiným oblíbeným sýrem a můžeme podávat.

Poznámka: Caesar (čteme césar) salát poprvé vytvořil Ital Caesar Cardini (1896-1956), který emigroval z Itálie do USA a vedl restauraci nejen tam (konkrétně v San Diegu), ale i v 17 mil vzdálené mexické Tijuaně. Jeho původní verze Caesar salátu se od té současné liší jen tím, že Cardini do dresinku nepřidával ančovičky (místo nich dával worchestrovou omáčku). Každopádně již tenkrát v salátu nechyběl salát, česnekové krutony, limetková či citronová šťáva, vejce a strouhaný parmazán. Postupem času se pak do tohoto receptu přidalo i opečené kuřecí maso či losos.