Tipy a rady

Jak vybrat maso na grilování

Jak vybrat maso na grilování

Také si rádi pochutnáváte na grilovaném masu? A umíte vybrat to správné, nebo zkrátka sáhnete po tom, které vás zaujme na první pohled?

Maso na grilování

Při výběru vhodného masa na grilování je nejdůležitější kupovat ho u kvalitního prodejce, u něhož máte jistotu čerstvosti. Můžete samozřejmě vybrat i mražené maso, ale vždy dbejte na to, abyste ho řádně rozmrazili. Ryby by však měly být čerstvé vždy. V opačném případě by se vám během grilování maso rozpadalo.

Nejdříve si rozmyslete, co chcete ugrilovat. Troufnete si na steaky? Udělat na grilu dobrý steak není jednoduché. Chce to trochu cviku.

A jaké zvolit maso na steaky? Nejlepší je roštěnec a svíčková. I když většina lidí je zvyklá sahat po libovém masu, pro grilování je lepší zvolit hovězí s výraznějším tukovým mramorováním. Čím je maso libovější, tím více se vám při grilování vysuší. To neplatí jen o hovězím.

Netroufáte si na steaky či celkově upřednostňujete vepřové maso? Na gril se nejlépe hodí krkovička, kotleta či panenka. Z drůbežího masa si ugrilujte kuřecí prsa, stehýnka či křidélka.

Máte-li chuť na hamburgery z grilu, nechte si maso umlít a dokořeňte si ho podle chuti.
V mnoha obchodech si můžete koupit připravené maso na grilování, tj. naložené v marinádě. Jeho kvalita však může být různá. Proto si raději připravte maso sami.

Co byste ještě o grilování měli vědět?

O grilování by se toho dalo napsat spoustu. Dejme si alespoň ještě několik základních rad, které by se vám mohly hodit:

  • Maso na gril nikdy nenaklepávejte.
  • Maso solte až těsně před grilováním. Sůl by vám zbytečně vytáhla šťávu z masa.
  • Při grilování nikdy nezkoušejte vidličkou, zda je již maso hotové. Vytekla by vám z něj šťáva.
  • Kusy masa s kostí grilujte déle.
  • Grilujete-li rybu, uchyťte ji na grilovací mřížce. Nerozpadne se vám ani nepřilepí na rošt.

Dobrou chuť!



Zanechte komentář

NEWSLETTER COOP CLUB

Přihlašuji se k odběru týdenního newsletteru s novými recepty, soutěžemi a zajímavými články.